ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava blagdana Sv. Fabijana i Sebastijana završila večernjom Sv.misom i blagoslovom župnog stana u Otočcu

Na blagdan Sv. Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika Župe Otočac i Dana grada Otočac,  te zaštitnika Gacke doline, nakon večernje Sv. mise župnik je ugostio zbor mladih Triniras. Zbor Trinitas redovito pjeva na nedjeljnim večernjim misama, te za značajnije blagdane poput ovoga. Tako je ovo bila još jedna prigoda da se povodom suzaštitnika Župe kratko okupe i počaste sa župnikom, a posebno da pod vidom suradništva sudjeluju u blagoslovu župnog stana. 

Prije kratkog počašćenja, župnik T.Šporčic zajedno s okupljenim članovima zbora blagoslovio je župni stan, poput svih drugih kuća i stanova u Otočcu. Molitvu blagoslova prikazali su za sve župne suradnike, prijatelje, poznanike i one koji pomažu župnika i Župu u svakom smislu.

Ovu pastoralnu godinu naša biskupija proglasila je Godinom mladih odlučujući da se u njoj posebna pažnja posveti mladima, i pod tim vidom smo se večeras okupili.  

Nakon obreda blagoslova i molitve razgovor se vodio upravo na temu aktivnosti mladih, zatim prisjećajući se prošlogodišnjih proslava Fabijanova, osvrnuli smo se na dopodnevno svečano misno slavlje kojeg je predslavio naš biskup mons.Zdenko Križić,  mnogi koji su mogli sudjelovati na dopodnevnom slavlju izrazili su veliko zadovoljstvo, a nije ga skrivao ni naš župnik na kojega smo vrlo ponosni, posebno po pitanju organizacije petodnevne priprave uoči Fabijanova i glavne svečanosti....prisjećali smo se i koncerata povodom godišnjica djelovanja zbora Trinitas, zatim prisjećajući se mnogih uvaženih gostiju koji su posjetili našu župu upravo povodom Fabijanova, a bili su među njima i naš kardinal Bozanić (2010. g.).... u ugodnoj atmosferi vrijeme je brzo prolazilo,smijeha nije nedostajalo. Na kraju, zaključili smo da bi upravo ovakvih druženja trebalo biti češće. Svakao ovi dani u pripravi za proslavu Fabijanova i sam blagdan još su jedna predivna sličica u nizu raznih uspomena naših župnih aktivnosti.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju te želimo da Božji blagoslov bude sa svima nama!

  

Brojač posjete:
76365
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016