ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 26. siječnja 2020. –III. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Dana, 30. rujna prošle godine papa Franjo je odredio da se“Treća nedjelja kroz godinu posveti slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi“. Nedjelja Božje riječi slavit će se svečano kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma i iznova se roditi za ljubav. Ovaj dan Papa je odredio  na dan kada se navršilo 1600 godina smrti glasovitog prevoditelja Biblije na latinski koji je govorio „Ne poznavati Pisma znači ne poznavati Krista“ Nedjelja Božje riječi, ističa Papaa, zauzaima mjesto u liturgijskom vremenu koje poziva jačati veze sa Židovima i moliti za jedinstvo kršćana. U utorak je Sv. Toma Akvinski. U petak je Sv. Ivan Bosko, prezbiter, osnivač reda Salezijanaca. 

Druge nedjelje je blagdan Prikazanja Gospodinova . Svijećnica. Ovaj blagdan liturgijski ima prednost pred nedjeljom. Stoga će biti blagoslov svijeća i kratka procesija kroz crkvu. Sv. Mise bit će u 9, 11 i 18 sati ovdje u župnoj crkvi. Na ovaj blagdana redopvito se slavi dan posvećenog života, koji posebno slave osobe koje se posvećuju Gospodinu u redovničkom životu. A već više nego desetljeće u našoj domovini se prve nedjelje u veljači koji ove godine pada na Dan Svjećnice slavi i Dan života. Molimo posebno za roditelje koji su najpozvaniji da daruju svojoj obitelji, Crkvi narodu život te ga ljuabavlju odgajaju i čuvaju. Molimo se posebno za njih. 

 

28. veljače počinje Tečaj o braku. Molimo zaručnike koji se kane vjenčati  ove godine da  se prijave za Tečaj.

Ovaj tjedan (od utorka do četvrtka) u Zagrebu se održava 60. Teološko-pastoralni tjedan. Djelomično će sudjelovati i svećenici našeg Dekanata.

Brojač posjete:
68987
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016