ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 2. veljače 2020. – IV. nedjelja kroz godinu – Svetkovina Prikazanja Gospodinova - Svijećnica

Danas je nedjelja i posebno značajan blagdan Prikazanja Gospodinova (Svijećnica) Danas se proslava i Dan posvećenog života koji se redovito povezuje s blagdanom prikazanja Gospodinova. Danas je i prva nedjelja u veljači, a već godinama u crkvi u Hrvata na ovu nedjelju proslavljamo Dan života. U vezi s time na posebni način trebamo usvajati evanđeoski zahtjev da poštujemo i čuvamo život od začeća do prirodne smrti. Za dan života biskup dubrovački i predsjednik Vijeća HBK za obitelj uputio je posebnu poruku u kojoj posebno govori o životnim teškoćama u kojima se često nalaze stari i bolesni.

Sutra je Sv. Blaž. Na taj dan blagoslivljamo grla po zagovoru Sv. Blaža. Dođimo na Sv. Misu u 18 sati na kraju koje ćemo imati obred blagoslivljanja grla.

U srijedu je Sv. Agata, djevica i mučenica, u četvrtak je Sv. Pavao Miki i drugovi iz Nagasakija, u petak je Sv. Pio IX, papa i u subotu je Sv. Jeronim Emilijani.

U četvrtak poslije Sv. Mise nastavljamo s redovitim Euharistijskim klanjanjem. Sudjelujmo u toj pobožnosti.

Od prošlog utorka do četvrtka u Zagrebu je održan 60. Teološko-pastoralni tjedan za svećenike u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Crkva u Europi i u Hrvatskoj ima vrlo važnu misiju; To je skup velikog broja svećenika iz čitave Hrvatske, brojnih profesora i stručnjaka, biskupa i drugih odgovornih osoba za Crkvu i narod, koji promišljaju i daju određene naglaske djelovanja Crkve u ovom vremenu i prostoru. Tema Tečaja bila je „Navještaj evanđelja u suvremenoj Europi“

U petak, 28. ov. počinjemo s prvim turnusom Tečaj o braku za zaručnike. Molimo sve ione koji se još nisu prijavili da to što prije učine i sudjeluju na ovom Tečaju.

Brojač posjete:
75234
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016