ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 9. veljače 2020. V. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Otočac, 9. veljače 2020. V. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Sutra je 10. veljače. To je spomendan Bl. Alojzija Stepinca. To je i 60. godišnjica njegove smrti. Sigurno će se svečano proslaviti u Krašiću i  zagrebačkoj katedrali. Mi ćemo imati Sv. Misu u 18 sati. Pozivamo sve koji mogu neka dođu na zajedničku molitvu i da se molimo za njegovo proglašenje svetim.

U utorak je Gospa Lurdska. Na taj blagdan proslavlja se i Svjetski dan bolesnika.  Pozivamo sve posebno starije i nemoćne. Prije Sv. Mise neka u  što većem broju dođu na ispovijed, a nakon propovijedi podijelili bi  sakrament Bolesničkog pomazanja. Za taj dan papa Franjo uputio je svoju posebnu poruku.  Nastojat ćemo nešto iz nje posebno uvidjeti.

U petak je Sv. Valentin. Njega posebno štuju mladi, pa onda lako proširujemo i na zaljubljene. Nije jasno s kojih razlog je baš Valentin svetac mladih i zaljubljenih. Vjerojatno zato š to njegov spomendan dolazi u vremenu kad se budu priroda, kada se ptice u očekivanju proljeća  počinju gnijezditi. Ukratko, blagdan svetoga Valentina slavi se u vrijeme buđenja života, a time i ljubavi.

U petak, 7. ov.mj. svećenici Otočkog dekanata zajednički su biskupu predali godišnja ekonomska i statistička  izvješća za prošlu 2019. Godinu, a dekan je izvijestio o pastoralnom djelovanju u i situaciji u Dekanatu. A svaki župnik je izvijestio o svojoj župi.

Brojač posjete:
69035
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016