ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 23. veljače 2020. VII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Sutra je Sv. Modest i Sinerot, u utorak je Sv. Cesarije. 

U  srijedu je  Pepelnica je ili čista srijeda – početak korizmenog vremena. Na Sv. Misi, koju ćemo mi u Otočcu slaviti u 18 sati imat ćemo blagoslov pepela i obred pepeljenja. Molimo sve koji mogu neka baš na Pepelnicu dođu na ovaj obred te tako označimo sami za sebe ali i za svoju župnu zajednicu početak korizme.  Molimo i sve naše vjeroučenike, posebno kandidate za prvu Pričest i Krizmanike da u svakom slučaju prisustvuju. Korizma je vrijeme u kojem smo pozvani više nego li u drugim vremenima raditi i na boljem upoznavanju sadržaja svoje vjere, a onda će biti razumljivije da se više trsimo i živimo istu. Pepelnica je i zapovijedani post i nemrs.  

Petkom prije Sv. Misa redovito će biti pobožnost Križnog Puta i nedjeljom prije Sv. Misa, koliko se dospije. Svakog dana su Sv. Mise u 18 sati. Korizma je „jako“ crkveno vrijeme. Ona je priprava na slavlje muke, smrti i uskrsnuća Gospodinova, proslave Pashe – Vazma. Kao što se Advent slavi (među ostalim sa „zornicama“ kao priprava za slavlje Božića, tako bi trebalo slavili korizmu (i još više) kao pripravu za Slavlje Vazmenog otajstva. 

U petak s početkom u 19 sati počinjemo s Tečajem o braku za zaručnike.  Preporučamo u molitve naše zaručnike kojih je ovaj put prijavljeno 20 pari, da odgovorno pristupaju ženidbi te budu sretni u braku.

Brojač posjete:
75238
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016