ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 8. ožujka 2020. II. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Danas na sv. Misu u 11 sati posebno pozivamo vjeroučenike VIII. razreda koji se pripremaju za sakrament Sv. Potvrde i njihove roditelje s kojima trebamo uvidjeti sve što smo do sada učinili s obzirom na ovaj događaj i što trebamo činiti u ovom vremenu koje nas još dijeli do same svečanosti podjeljivanja Sv. Potvrde. 

Ujedno pozivamo njih i sve druge da se uključuju u župnu zajednicu u raznim pobožnostima a posebno nedjeljnom  na Sv. Misi.  Korizma je inače vrijeme u kojem smo pozvani obnoviti svoju vjeru: molitvom, postom i milostinjom. 

Druge nedjelje (III. korizmene) vjernici u Hrvatskom narodu proslavljaju nedjelju solidarnosti s Crkvom i narodim u Bosni i Hercegovini. Dajemo svoj prilog milostinje kao pomoć njima. S Bosnom i Hercegovinom, a na o sobiti način s našim sunarodnjacima, neraskidivo nas vežu svi aspekti života: vjernički, povijesni, znanstveni, kulturni, ekonomski, sportski, financijski i glazbeni i t d. 

Bosna i Hercegovina veliki je biološki rezervoar Hrvatske bez kojeg bi Hrvatska danas imala dvostruko manje stanovništva. Katolička Crkva i Hrvati u Bosni i Hercegovini posljednjih 30 godina prolaze kroz najdramatičnije razdoblje u svojoj povijesti. Možemo pomoći na razne načine, a najjednostviji je onaj da pozivamo na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 9010 kojim darujemo: 6,25 kn. (Imamo o tome posebne letke u crkvi na stolu kod tiska).

U subotu, 28. ov. mj. organizira se Biskupijsko hodočašće u Senj. Polazit će se iz Otočca ispred crkve u 8,30 sati. Cijena povratne karte bit će 30 kn. 

Također najavljujemo Susret hrvatske katoličke mladeži 9. i 10. svibnja u Zagrebu. Svaki četvrtak u 19 sati sudionici ovog susreta neka dolaze u Pastoralni centar u Otočac gdje će biti priprava za ovaj susret – upoznavanje programa te ujedno prijavljivanje. Karta za autobus bit će 120 kn.

Na blagdan Sv. Josipa Udruga hodočasnika „Sv. Rok“ hodočasti  će u Nacionalno svetište Sv. Josipa – Karlovac. A mi ćemo  Otočcu slaviti na taj blagdan Dan očeva. 

 

 

Brojač posjete:
69043
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016