ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
III. korizmena nedjelja - Župni oglasi, 15. ožujka 2020.

Danas je nedjelja kojom na posebni način iskazujemo solidarnost s Crkvom i narodom u Bosni i Hercegovini. Milostinja koju prikupljamo daje se kao pomoć tom našem narodu i Crkvi koji žive u vrlo teškim prilikama. No i izvan toga imamo različite načine kako možemo pomoći. Bilo darom kojeg dajete župnom uredu, a još bolje da pošaljete direktno na zakazani žiro račun.

U utorak je Sv. Patrik, zaštitnik Irske, u srijedu je Sv. Ćiril Jeruzalemski. U četvrtak je Sv. Josip, zaručnik Blažene Djevice Marije. Na ovaj blagdan imat ćemo navečer u 18 sati u župnoj crkvi Sv. Misu. Nećemo imati Sv. Mise na Dubravi zbog novonastale situacije predostrožnosti zaraze kad više ljudi stoje u malom prostoru. Na ovu večernju Sv. Misu na posebni način pozivamo očeve naše djece i mladih - vjeroučenika svih razreda, a posebno vjeroučenika III. i VIII. razreda koji su kandidati za Prvu Pričest i Krizmu.

S obzirom na opasnost bolesti kolona virusa i mi u našim stranama moramo biti pažljivi i razboriti. Izbjegavati ono što može biti za veću opasnost zaraženja. Zato smo uklonili blagoslovljenu vodu iz kamenica na ulazu u crkvu. Stoga se sada samo pobožno prekrižite i poklonite kod ulaza. Također nemojmo si pružati ruku na poziv „mir Gospodnji bio vazda s vama. Pričest ćemo dijeliti samo na ruku. A to znači pružiti lijevi dlan i desnom rukom uzeti posvećenu hostiju i staviti sam sebi u usta. Kod ispovijedanja neka se vrata od pokornika ne zatvaraju. Stoga se oni koji čekaju na ispovijed trebaju malo više odmaknuti od ispovjedaonice. Poslije podne u 17 sati bit će Križni Put na Fortici.

Brojač posjete:
75254
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016