ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava III. korizmene nedjelje u župi Presvetog Trojstva - Otočac

I danas smo u našoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu slavili tri Sv. Mise. Bilo je to u 9, 11 i 18 sati. Na svim misama bilo je znatno manje prisutno vjernika. To je i razumljivo s obzirom na toliki govor o čuvanju i opasnosti zaraze koronavirusa. Prisutni vjernici su pobožno i smireno molili te slušali Riječ Božju. Prva je to nedjelja kad su se vjernici pričešćivali samo na ruku. A iz kamenica gdje se redovito ulijeva blagoslovljena voda danas je bila ispražnjena. A na pozdrav "Mir Gospodnji bio vazda s vama" nije se izrekao poziv "Pružite mir jedni drugima" Nije tebalo puno tumačiti sve to primljeno kao normalno.

Na Sv. Misi u 9 sati bilo je krštenje Leona Suljića, sina Almira Suljić i Bernarde Mataić Suljić. A na Sv. Misi u 11 sati krstili smo Roka Latki, sina Dragana Latki i Anemarije r. Krznarić. Pjevali su redoviti pjevači, iako s manjim brojem, sa svojim voditeljima. Sve je to bilo prilagođeno prilikama, prema preporukama naših biskupa. Prije sv. misa bila je i pobožnost Križnoga Puta.Prje Sv. Mise u 9 s pobožnost je predvodila č.s. Ljubomira Lešić, prije Sv. Mise u 11 sati predvodio je bogoslov Kristijan Pajdaković, a prije večernje Sv. Mise Križni Put na Fortici predvodio sam Župnik.

Župnik je u homilijama tumačio predviđeno evanđelje o susretu Isusa sa ženom Samarijankom u Siharu na Jakovljevem zdencu. Isus traži utaženje žeđi, ali to ga ne priječi da On nudi vodu od koje se ne žeđa. Mi mislimo o svojoj naravnoj žeđi i brinemo se kako zagrabiti, zahvatiti, kako osigurati, kako zaraditi, kako sagraditi. On poručuje: Moje misli nisu vaše misli i moji puti nisu vaši putu...Dođite i pijte bez novaca i bez naplate..." Isus govori o drukčijoj vodi i o drukčijoj žeđi od tjelesne. Radi se o čežnji za sretnim životom. Ta čežnja ne napušta ni onda ako su zadovoljene sve tjelesne potrebe. I onome tko se najeo do sita otvara se pitanje: Što mi je sada činiti.

 

 

Brojač posjete:
34531
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016