ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Prvi Dan duhovne pripreme za Proslavu župnog zaštitnika Presvetog Trojstva

 U srijedu, 3. lipnja s večernjom Sv. Misom u 18,30 sati započeli smo s duhovnom pripravom za proslavu svetkovine Presvetog Trojstva u Otočcu kad se slavi i kao zaštitnik župne zajednice i crkve u Otočcu. Na Sv. Misu smo posebno pozvali ovogodišnje prvopričesničke kandidate s njihovim roditeljima. A sudjelovala je i jedna grupa kandidata za Sv. Krizmu. Prisutni su bili i drugi župljani. Pjevanje je predvodio Dječji zbor "Anđeli" koji će pjevati i na svečanosti Prve pričesti.

U homijii Župnik se posebno prilagodio prisutnoj djeci. Spomenuo je crkvenu boju misnice koju je imao na sebi jer se je slavio spomendan ugandskog mučenika Karla Lwanga. Danas je Crkva prisutna svojim djelovanjem po svim stranama svijeta, pa onda imamo i navještaj evanđelja ali i mučenika tog navještaja po svim kontinentima.

U evanđelju smo čitali tekst gdje saduceji Isusu žele dokazati nemogućnost Uskrsnuća te na svoj način to izrugati. Isus im jednostavno odgovara kako oni prosuđuju život uskrsnuća s kategorijama ovoga svijeta, nisu sposobni li nemaju volje da se uzdignu na duhovnu razinu.

Za nas kršćane najveća i najvažnija je istina o Isusovom i našem uskrsnuću. Stoga sve svoje pobožnosti, priprave i primanje sv. sakramenata slavimo jer vjerujemo u Uskrsnuće. Stoga možemo također služiti Sv. Misu i primati Sv. Pričest. Na kraju Sv. Mise župnik je svim prvopričesnicima podijelio knjigu " Biblija za djecu" koju je izdala Istočna europska misija, a izdavanje knjige omogućili su dobrovoljni prilozi vjernika iz cijeloga svijeta. Biblija sadrži izabrane tekstove Sv. Pisma napisane na prikladan dječji način, ilustrirana je također na dječji način. Tekstovi se vrlo lako i svakom razumljivi način.

Župnik je pozvao djecu ali roditelje da ovu Bibliju čitaju sami ali da je pruže i drugima. To će biti i najbolja priprava na svečanost Prve pričesti. Nakon toga roditelji s djecom u Pastoralnom centru primili su prvopričesničku haljinu. Danas navečer tako isto očekujemo dolazak naših kandidata Za Sv. Potvrdu a sutra pozivamo sve bliže župne suradnike.

 

Brojač posjete:
30754
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016