ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Treći dan duhovne pripreme za svetkovinu Presvetoga Trojstva

U petak, 5. lipnja o.g. s večernjim bogoslužjem (krunicom i Sv. Misom) nastavili smo s duhovnom pripravom za proslavu župnog zaštitnika i svetkovine Presvetog Trojstva. Ovaj dan je bio i prvi petak kad je veći broj župljana obavio i svoju redovitu, mjesečnu ispovijed.

Na ovo bogoslužje smo posebno pozvali bliže župne suradnike. Stoga su na Misi sudjelovali članovi župnog zbora. Oni su nakon Sv. Mise imali i svoju redovitu probu i pripremu za blagdan. Prisustvovali su i pojedini članovi Župnog pastoralnog vijeća i župni čitači, ze drugi suradnici.

Na današnji dan slavio se i spomendan Sv. Bonifacija, biskupa i mučenika, koji je živio u XII. stoljeću. On je mučen kao veliki evangelizator na području ondašnje Germanije. No, bilo je i onda onih koji su htjeli zaustaviti djelo evangelizacije te ga je napala grupa razbojnika i mučki usmrtila. Župnik se u homiliji osvrnuo na život i djelo ovog mučenika te naglasio kako i danas mi u svojoj sredini trebamo biti navjestitelji i svjedoci evanđelja. Trebamo moliti Gospodina za dar mudrosti ali i hrabrosti jer ni u današnje vrijeme nije jednostavno biti autentični svjedok Kristove radosne vijesti.

Na kraju Mise župnik je naglasio kako je pred nama blagdan župne zajednice. Bilo bi važno i poželjno da se okupimo u što većem broju na jednoj od sv. Misa koje imamo u 9, 11 i 18,30 sati. Posebno pozivamo kandidate za Prvu pričest i Sv. Potvrde te njihove roditelje. Njima ćemo dati usmene i pismene programe za ove svečanosti. U 11 sati Misu će predvoditi vlč. Anđelko Kaćunko, župnik u Kompolju u suslavlju s vlč. gg. Milom Rajkovićem, Jurom Ladišićem, vlč. Tomislavom Sikirićem iz Zadra (župa Stanovi) te župnikom domaćinom T. Šporčićem.

Brojač posjete:
30808
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016