ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi - XII. nedjelja kroz godinu

U nedjelju 21.lipnja  u Otočcu imamo svečanost podjeljivanja Sv. Potvrde – Krizme. Svečanost će biti na misi u 11 sati, a predvoditi će je naš biskup u miru mons. dr. Mile Bogović. Imamo 41 kandidata za Sv. Potvrdu. Pozivamo sve krizmanike da sa svojim kumovima budu u župnom dvorištu u 10,45 sati. Pet minuta prije 11 krenut će u procesiji u župnu crkvu. 

U srijedu 24.6. je  blagdan rođenja Sv. Ivana Krstitelja. Blagdan ovog sveca posebno se slavi u Švici gdje je župna crkva posvećena Sv. Ivanu. Tamo je svečana Sv. Misa u 17 sati. U Otočcu je Sv. Misa u 18,30 sati.

Ovaj tjedan smo namjestili (popravili) mehanizaciju za zvonjavu zvona na našj župnoj crkvi gdje su bila pregorila dva motora. Obnova toga i namještanje stoje nas 3.000,00 kn.

S nedjeljom 21.6. zaključujemo posebni rad s našim prvopričesnicima i krizmanicima. No, ni u kom slučaju ne znači da idemo ne neki “odmor“ o naših nedjeljnih i drugih redovnih okupljanja i pobožnosti. U ljetno vrijeme ćemo samo dati malo drugačiju satnicu naših nedjeljnih misa. Tako ćemo prvu misu umjesto u 9 imati pola sata ranije, tj u 8,30 sati.  Misu umjesto u 11 sati imat ćemo u 10 sati. Večernja ostaje onako kako je i do sada.  To će tako biti u mjesecu srpnju i kolovozu. Kad su topliji dani ugodnije ranije doći na Sv. Misu. To se pokazalo dobrim rješenjem i prošlih godina.

T i s a k

Novi broj „Glasa Koncila“ donosi:

Poruka hrvatskih biskupa ususret izborima;

Spomenslavlje posvete u potresu stradale crkve;

Krikovi ubijene djece zovu da čujemo njihove roditelje, braću i sestre;

Svečano proslavljen Sv. Vid, zaštitnik nadbiskupije i grada Rijeke;

Reportaža iz župe Spinutu u Splitu.

Brojač posjete:
69129
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016