ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi - XVIII. nedjelja kroz godinu

U ponedjeljak, 29.lipnja  je blagdan apostolskih prvaka Sv. Petra i Pavla. Ovaj blagdan  posebno se slavi u kapelici Sv. Petra i Pavla u Crnom jezeru. Tamo je Sv. Misa u 17 sati. U Otočcu je Sv. Misa u 18,30 sati.

U petak 03.srpnja je Sv. Toma apostol. U petak je prvi petak u mjesecu. Pozivamo da se uključite, ako to već niste u pobožnost devet prvih petaka. Prije večernje Mise prigoda je za sv. ispovijed.  

U subotu 04.7. se u Križpolju proslava 200. godišnjica župne crkve Našašća Sv. Križa. Ujedno župnik fra Jure Marčinković proslava 50. godišnjicu svećeništva.

Od iduće nedjelje 05.srpnja pa nadalje u tijeku srpnja i kolovoza Sv. Mise u župnoj crkvi u Otočcu bit će u 8,30 i 10 sati. Nećemo nedjeljom imati večernje Sv. Mise. Smatramo da je dovoljno da imamo samo do podne (8,30 i 10 sati).

U ovim nedjeljama, nadamo se imati veći broj krštenja i vjenčanja, jer dva i više mjeseca nismo imali nekakvog javnog bogoslužja u crkvama. Sve pozivamo da dok slavimo ta sveta otajstva vjere ne pretvaramo to prije svega u  pripremanje gozbe za rodbinu i prijatelje i druge čisto vanjske formalnosti, te nam to bude najvažnije. Prije svega inzistiramo da roditelji koji se nisu vjenčali a dobili su dijete da nastoje najprije  se vjenčati a  onda neka krste dijete. Ako to nije moguće, zbog nepremostivih razloga onda to treba obrazložiti. U nikom slučaju neka se ne organizira krštenje i vjenčanje istoga dana i sa istim bogoslužnim susretom. Krštenja se slave u načelu nedjeljom u zajedništvu župne zajednice tj. u prisutnosti Crkve i to u župnoj crkvi mjesta u kojem se živi. Vjenčanja su redovito subotom večer i u druge dane, ali sigurno navečer. Krštenja se obavljaju na nedjeljnoj Sv. Misi. Za iznimke treba imati opravdane razloge.

U jednom bogoslužju dovoljno je ako smo zaokupljeni samo o krštenju, odnosno samo o vjenčanju. Zašto se to često puta traži da bude zajedno? Pa radi troška u pripremanju čašćenja. Pa čašćenje i poziv gostiju može biti  samo na jedan ručak (večeru). Na vjenčanje redovito dolaze samo pozvanici (rodbina i prijatelji) a krštenje se redovito slavi u zajednici Božjeg naroda, vjernika župne zajednice.

O svemu ovom napisali smo u našem Godišnjaku 2020. (str. 52-53). Pozivamo da se to pročita. 

T i s a k

Novi broj „Glasa Koncila“ donosi:

Proslava kanonizacije Sv. Nikole Tavelića u Šibeniku;

U Komentaru: Neodgovornost političkih stranaka;

„Savez za nedjelju“ –građani i radnici su protiv trgovina nedjeljom;

Prof. Božena Krce Miočić govori o ponovnom oživljavanju turizma;

Papa Franjo svećenicima o pandemiji i perspektivama nakon nje

Eportaža iz župe Sv. Tome apostola u Rajiću (požeška biskupija)

Brojač posjete:
75277
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016