ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XIV. nedjelje kroz godinu u župi Otočac

Dana, 5.srpnja 2020 godine u župnoj crkvi u Otočcu po prvi puta u ovim ljetnim mjesecima (srpanj, kolovoz) slavili smo Sv. mise po nešto drugačijem rasporedu. Tako smo prvu misu imali u 8,30 s, a drugu u 10 s. U ovom istom vremenu  neće se slaviti večernje Sv. mise nedjeljom.

Nadamo se da svi koji su planirali doći na Sv. misu za ovu promjenu na vrijeme doznali. Imamo dojam da je bilo nešto manje ljudi nego inače, ne zbog promjene satnice nego zbog mjera opreza i možda naglašene bojaznosti  koju je izazvala prisutnost COVIDa 19.

Na misi u 10 sati bila je i svečanost krštenja Eve Dubravčić, druge kćeri Ivice i Maje r. Ostović.

Na dopodnevnim misama pjevanje su predvodili redoviti pjevači sa svojim voditeljima.

U homiliji se župnik osvrnuo na evanđelje gdje Isus zahvaljuje svom nebeskom Ocu što se objavio malenima i sakrio od mudrih i umnih. Kroz svu povijest čovječanstva neprestano se na svoj način u svakome čovjeku izmjenjuje težnja za veličinom. To je u svakom slučaju i posljedica istočnoga grijeha kad je prvi čovjek Adam i Eva sagriješili, želeći biti veliki kao Bog. Čovjek s jedne strane ponosan i velik naspram svojih dostignuća, a s druge strane strepi pred mnogim ugrozama koje mu život čine jako malim i neznatnim. U današnjem evanđelju vjera je dar i pred tim darom su u prednosti maleni. isus pogađa u srce te ljudske drame. Bjelodano je da nije lako biti malen, čovjek se zato treba izboriti u napasti od oholosti, u čežnji ljudske uvjetovanosti sa željom da bude velik. Isus koji je krotka i ponizna srca daje jaram i lako breme jer iz krotka i ponizna srca izvire jednostavnost života.

(Tš)

 

Brojač posjete:
201323
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016