ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XV. nedjelja kroz godinu u župi Presvetog Trojstva - Otočac

Dana, 12. srpnja 2020. u Otočcu su slavljene dvije Sv. Mise. Bilo je to u 8,30 i 10 sati.

Svečano je bilo na jednoj i drugoj Misi. Na prvoj misi pjevanje su organizirali s prisutnom djecom i mladima Anamarija Jurković i Dario Košćak. Budući je bila odsutna prof. Branka Bernardi  i č.s. Ljubomira Lešić, na sv. Misi u 10 sati je vodila uz sviranje na orguljama gđa Gabrijela Degoricija.

Na Sv. Misi u 10 sati bilo je krštenje Paule Jergović, prvorođenog djeteta Mihovila i Josipe r. Biondić. A kumovao je Damir Koren iz Brinja.

Na svečanosti je prisustvovao veći  broj rodbine i prijatelja.

U homiliji  Župnik je tumačio nedjeljno evanđelje koje je donosilo Isusovu prispodobu o sjemenu. Sjeme je Riječ Božja. Crkva i crkveni službenici, no svi vjernici - kršćani pozvani su prema svojim mogućnostima evangelizirati tj. "sijati" Riječ Božju. No, da se to može dogoditi svatko od nas prije svega mora usvajati i dozvoliti da Riječ Božja vlada našim srcem i životom. Svijet u kojem živimo ne cijeni Božju RIječ. Ne razumije ju ali ne zato što se ne služi svojim razumom nego zato što se pretjerano služi razumom (fra Ante Vučković), pa se zalaže samo za ono što čovjek misli da je pametno. Riječ Božju treba razumjeti srcem. Treba je zavoljeti. Kod nekih pade Riječ Božja kao na kamenito tlo. Dođe jaka žega i sunce i odmah usahne, drugima pada kao sjeme u trnje. Trnje je uguši. Nekima pade kao uz put gdje je na domak svakojakim prolaznicima, pa i životnjima. Ili je pogaze ili zatrpaju blatom ili joj  jednostavno izbriše svaki trag. Riječ Božja donosi svoj rod samo na brižno pripravljenom tlu. Ono se mora i natapati, čistiti od kukolja i raznih izraslina. Mora se njegovati. Kršćanski odgoj sastoji se upravo u pripravi i njegovanju ljudske duše i srca da prihvati i živi Riječ Božju.

 

 

Brojač posjete:
201284
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016