ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XVII. nedjelja kroz godinu u župi Otočac

I ove nedjelje u Otočcu smo slavili dvije Sv. Mise, i to u 8,30 i 10 sati. Pjevali su redoviti pjevači. U 9 sati Dječji zbor po vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i u 10 sati Župni zbor pod vodstvom bogoslova Kristijana Pajdakovića.

U 14,30 sati Sv. Misu smo slavili i u  župnoj crkvi Sv. Mihovila Arkanđela u Dabru. Pjevanjem je i tamo animirao i svirao Kristijan Pajdaković. 

Župnik je u homilijama govorio o temi koju  su  isticala liturgijska čitanja današnje nedjelje.  U prvom čitanju iz Knjige o kraljevima donosi  Molitvu kralja Salamona gdje on traži od Gospodina samo pronicavo srce da može pravo razlikovati dobro od zla, da može pravo voditi Božji narod. Bog mu daje tu mudrost. A u evanđelju Isus donosi tri  prispodobe o kraljevstvu Božjem. Župnik je posebno istaknuo prispodobu o blagu koje čovjek nalazi na njivi. On ide, proda sve što ima i kupi tu njivu. A bliska je ovoj prispodobi i ona gdje trgovac traga za lijepim biserjem. Kada ga nađe ide i ulaže da bi kupio taj biser. Poruka je jasna.  Čovjek vjernik je taj koji u svom životu najviše cijeni kraljevstvo Božje. U svim životnim okolnostima pozvani smo tražiti najprije Kraljevstvo Božje, a sve ostalo će nam se nadodati.

Brojač posjete:
159981
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016