ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 26. srpnja 2020. – XVII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Dana 26.7.  je i spomendan Sv. Joakima i Sv. Ane, roditelja Bl. Dj. Marije. U našoj župnoj crkvi imamo i sliku u prozoru - vitraj. Čestitamo svima koji nose ovo ime. Mnoge osobe ovo ime nose pod različitim varijantama vrlo raširenih u svijetu,  kao npr. Anka, Ankica, Ane, Ančica, Anika, Anera, Nera, Neša, Hana. Vrlo često u složenicama kao napr. Anamarija.

Ponedjeljak, 27.7.  je sv. Klement Ohridski, u utorak je Sv. Celzo i Pohor, u srijedu je Sv. Marta iz Betanije, u četvrtak Sv. Petar Krizolog, u petak Sv. Ignacije Lojolski, prezbiter, utemeljitelj reda Družbe Isusove (Isusovci) i u subotu je Sv. Alfonz Marija de Liguori, osnivan reda Redemptorista, biskup i  crkveni naučitelj i u nedjelju Sv. Marija od Anđela.  

Prošli četvrtak bogoslovi naše biskupije s mons. Marinkom Miličevićem i preč. Mišelom Grgurićem  pohodili su  župu Otočac, razgovarali su s domaćinom Župnikom i dekanom otočkim o pastoralnom djelovanju u Otočcu i Otočkom dekanatu, te razgledali župnu crkvu, križni put i kapelu Gospe žalosne na Fortici te crkvu Bezgrešnog začeća u Poljicima. Nakon radnog dijela bogoslovi i svećenici sudjelovali su na zajedničkoj večeri i druženju.

Sljedeći Tečaj o braku bit će u drugoj polovici mjeseca listopada. Molimo zaručnike koji se kane vjenčati u ovoj ili u prvom dijelu iduće godine da se prijavljuju na Tečaj, ako ga već nisu obavili.  

Brojač posjete:
216136
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016