ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Velika Gospa u Otočcu - Poljica

Uoči  Velike Gospe redovito župljani Otočca hodočaste na Krasno najvećim dijelom autima, ali i jedan dio hodočasti pješice bilo grupno ili pojedinačno. I ove godine uočljiva je bila grupa hodočasnika udruge Sv. Roka  pod vodstvom gđe. Jelene Jergović.  Oni su poznati hodočasnici na mnogim Svetištima diljem RH i šire.

Na blagdan Velike Gospe u crkvi Majke Božje u Poljicima služena je Sv. misa u 18 sati.

Sv. Misu je predvodio i propovijedao župnik Šporčić, a koncelebrirao je župnik sinački vlč. Andrija Kekić. Na raspolaganju za ispovijedanje bio je vlč. Jure Ladišić. Pjevanje uz pratnju na orguljama vodio je bogoslov Kristijan Pajdaković.

 

U homiliji župnik je naglasio veličinu svetkovine BDM na nebo uznesene, te poruku prvoga čitanja na taj blagdan koje govori o ženi s 12 zvijezda te pobjeđuje zmaj. Znamo da ova slika predstavlja zbilju progonjene crkve i ova slika nam doziva u pamet postojanje skloništa ili sigurnih kuća u kojima se žene i djeca mogu skloniti od obiteljskih nasilja. Više oblika takvoga nasilja, ali u kontekstu današnjega odlomka iz Knjige Otkrivenja riječ jeu prvom redu o nasilju nad darom majčinstva i nad darom rađanja novoga života. Osnovna misao je bila u cijemom izlaganju o otvorenosti prema život, a to je uvijek Božji dar.

Ove godine kao i u drugim Svetištima zamjetno je bilo manje ljudi, na što je sigurno utjecala opasnost  zaraze COVIDA -19. Utječemo se i molimo Gospu za zaštitu od ove sveopće opasnosti.

 

Brojač posjete:
160139
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016