ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 16. kolovoza 2020. – XX. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Otočac, 16. kolovoza 2020. – XX. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

 

Dana 15.8. je Sv. Rok i Sv. Stjepan Ugarski, zaštitnik Mađarske. U utorak je Sv. Jelena, Križarica , u petak je Sv., Pio X. i u nedjelju Sv. Ruža Limska.

Na blagdan Sv. Roka mi župa Otočac redovito ima Sv. Misu u kapelici Sv. Josipa na groblju u Gornjoj Dubravi, u kojoj uz Sv. Josipa imamo i lik Sv. Roka. A na pročelju župne crkve u Otočcu imalo središnji prozor – vitraj Sv. Roka. Budući se u kapelici na groblju izvode radovi obnove i rekonstrukcije  Sv. Mise imamo u 8,30 i 10 sati u župnoj crkvi.

Iako je nedjelja budući se u našoj župi naglašeno slavlje  Sv. Roka Sv. Misu imat ćemo na čast Sv. Roka. Po njemu smo posebno govorili i u današnjoj homiliji. Danas je i Sv. Stjepan. Ne radi se dakle o Sv. Stjepanu prvomučeniku kojem je posvećena župna crkva u Kompolju.

Danas je uz to što je Sv. Rok  Sveti Stjepan, ugarski -  prvi mađarski kralj, rodio se u Ostrogonu 969.

U utorak je Sv. Jelena, križarica, majka Konstantina Velikog koji je kršćanima dao slobodu javnog očitovanja vjere. U četvrtak je Sv. Bernard , a u petak papa Sv. Pio X. U subotu je Bl. Dj. Marija – Kraljica. Nakon Marijana Uznesenja slavimo je kao kraljicu.  U molitvi krunice zazivao koji je „tebe na nebu okrunio“.

Brojač posjete:
216046
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016