ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dvadeset i druga nedjelja kroz godinu: slavlje sv. misa

U nedjelju, 30. kolovoza o.g. slavili smo u Otočcu dvije sv. Mise. I za ovo ljeto posljednje nedjelje s rasporedom u 8,30 i 10 sati. Takvim rasporedom započeli smo polovicom lipnja.

U nedjelju, 6. rujna Sv. Mise će biti u 9 i 11 sati prijepodne i 18,30 je večernja sv. misa. Pjevanje su predvodili redoviti pjevači. 

Župnik je u homilijama tumačio evanđelje gdje Isus najavljuje svoj put prema Jeruzalemu gdje će biti izrugan, mučen i ubijen. No, treći dan će uskrsnuti. Petar odvraća Isusa govoreći "Ne Gospodine to se tebi ne smije dogoditi". No Isus odbija vrlo ošto, gotovo grubo kaže Petru: "Odlazi od mene sotono jer ti nije na pameti što je Božje nego što je ljudsko". Isus se ne boji jasno izreći svoj stav i ne boji se priznati da postoje stvari nespojive s kršćanstvom. Valja nam zajedno s Kristom znati naučiti reći: "Nosi se od mene".  Odbaciti sve što nije Božje. 

U nedjelju poslijepodne sv. Misa bila je i u crkvi Sv. Mihovila Arkanđela u Dabru. Na misi je sudjelovalo 15-tak osoba. To je za prilike ove župe lijepi broj. Poslije sv. Mise Župnik se s okupljenim vjernicima duže vremena zadržao u razgovoru i druženju.

/Tš/

 

Brojač posjete:
827225
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016