ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XXIII. nedjelja kroz godinu

U nedjelju,  6. rujna o.g. u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu  slavili smo sv. Mise po ustaljenom rasporedu koji imamo u tijeku školske i pastoralne godine.

Radi  novonastale situacije i predostrožnosti radi Covida 19 na bogoslužjima je  sudjelovao vidno manji broj vjernika. Pjevali su redoviti pjevači na svojim uobičajenim misama sa svojim voditeljima.

Na sv. misi u 11 sati bilo je krštenje prvorođenog djeteta -  Nikol Koren, kćerke Zorana i Marijane r. Ošap. Na svečanosti  krštenja sudjelovala je rodbina i prijatelji. A kumovala je Ana Francetić.

U homiliji Župnik je naglasio misao evanđelja koje govori o opominjanju bližnjega kad griješi protiv kršćanskog života i ponašanja. Opomenu je potrebno uvijek promatrati ne samo jednosmjerno, da ja opominjem drugoga nego i tako da budem sposoban i primiti opomenu. U  jednom i drugom slučaju treba nas voditi Božja ljubav. Nekoga opominjemo jer ga volimo, ljubimo. Ljubav prema Bogu ne ispunjava se time da prema svemu budemo tolerantni. Tolerancija ne sadrži u sebi oproštenje, niti je to kršćanski - vjernički pojam. Ona je datost suvremenog svijeta, koja može biti dobra u pojedinim situacijama, ali biti tolerantan prema zlu, prema krivom i učenju i ponašanju kršćanina prema Božjem evanđelju, Crkvi i Bogu to se ne smije tolerirati. Dužni smo opominjati, posebno oni koji su pozvani da budu voditelji i odgojitelji. Jasno je da to nije lako. Lakše je radi tobož mira u kući šutjeti, opravdavati i složiti  se u onom što nije dobro. Današnje evanđelje, a posebno i čitanje iz proroka Ezekijela o tome govori sasvim jasno.

/Tš/

 

 

Brojač posjete:
116888
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016