ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 27. rujna 2020. –XXVI. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas u župi Otočac proslavljamo Katehetsko - vjeronaučnu nedjelju.

Posebno pozivamo roditelje i vjeroučenike da dođu na jednu od tri sv. misa koje imamo u 9, 11 i 18,30 sati. Roditelji će s pismenom prijavnicom prijaviti svoje dijete za katehetske susrete u ovoj školskoj godini. Mi imamo, hvala Bogu, prostrane dvorane te za svaki razred  možemo provoditi (20 minutnu) katehezu, koja ima svoje važno značenje. O svemu ćemo se dogovoriti s roditeljima.

Sveci kroz tjedan: Ponedjeljak je Sv. Vječeslav. U utorak su sveti arhanđeli: Mihovil, Gabrijel i Rafael.

Imamo proslavu župnog zaštitnika u crkvi Sv. Mihovila u Dabru. Tamo će Sv. Misa biti u 11 sati. A misu će predvoditi mladomisnik i župni vikar u Senju vlč. Mario Kralj. Sv. Misu u Otočcu imat ćemo u 8,30. Slavi se Dan Policije. Sv. Mihovil je zaštitnik policijskih službenika. Sv. Mihovil slavi se kao zaštitnik župne crkve u Ramljanima. Svečana Sv. Misa je u 16 sati. 

U srijedu je Sv. Jeronim koji je rođen prije 1600 godina. Crkva u Bosni i Hercegovini je povodom toga ovu godinu proglasila kao godinu „Božje Riječi“.

Jer Sv. Jeronim je prevodilac Sv. Pisma i čitav život je posvetio Sv. Pismu i to kao veliki znanstvenik i veliki asketa provodeći u život Riječ Božju. 

U četvrtak je Sv. Terezija od Djeteta Isusa, u petak su sveti Anđeli čuvari, u subotu je Sv. Dionizije Aeropagita te Sv. Franjo Asiški.

U nedjelju se u Ličkom Lešću proslavlja Bl. Dj. Marija od Sv. Krunice – Rozarija (jer je prva nedjelja u listopadu). Svečana Sv. Misa je u 11 sati. 

Obično u ovo jesensko vrijeme Biskupija nam upućuje poziv da prikupimo za naša sjemeništa živežne namirnice.

Pa molimo da oni koji to mogu dovezu  u župno dvorište ili nam jave da se dođe do njih ako imaju za sjemenište takvu pomoć.

Unaprijed zahvaljujemo!

Brojač posjete:
216113
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016