ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 11.listopada 2020. – XXVIII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi Sveci u tjednu

Danas je i spomendan Sv. pape Ivana XIII. (Dobri).  On je otvorio II. vatikanski koncil, na današnji dan 1962. godine. Njegov lik imamo u prozoru - vitraj na pročelju naše župne crkve. Sutra je sv. Serafin, u utorak Sv. Euard, u srijedu Sv. Kalist, u četvrtak Sv. Terezija Avilska, mističarka i naučiteljica Crkve, u petak Sv. Margareta Alacoque, u subotu je Sv. Ignacije Antiohijski i u nedjelju je Sv. Luka, evanđelista.

Druge nedjelje slavi se i misijska nedjelja. Pozvani smo da čitavi ovaj tjedan u pripravi na misijsku nedjelju i blagdan Sv. Luke razmišljamo o evangelizaciji svijeta i misijskom djelovanju u čitavom svijetu, posebno za one krajeve u koje se još nije donijela r a d o s n a   v i j e s t  evanđelja. Za ovu nedjelju Sveti otac papa Franjo uputio je čitavoj crkvi posebnu poruku. Možemo je čitati na društvenim mrežama. Osvrnut ćemo se na nju i u homilijama  druge nedjelje.

Sjednica Župnog pastoralnog vijeća

U srijedu poslije sv. mise u 19 sati imat ćemo sjednicu Župnog pastoralnog vijeća. Izvijesti ćemo o provođenju pastoralnog djelovanja u otežanim prilikama koje nam uvjetuje sveopća opasnost i norme u vezi koronavirusa, razgovarat ćemo pastoralnim mogućnostima koje možemo činiti u vremenu koje je pred nama.  Molimo vijećnike da sudjeluju na sjednici.

Brojač posjete:
216160
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016