ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bogoslužja u Otočcu, 11. listopada 2020. - XXVIII. nedjelje kroz godinu

U nedjelju, 11. listopada 2020. u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu slavili smo po običaju tri svete mise u 9, 11 i 18,30 sati. Najviše je vjernika sudjelovalo na misi u 9 sati. Pjevanje su predvodili redoviti pjevači sa svojim voditeljima.

Sa Župnikom u 9 sati slavio je i vlč. Jure Ladišić. Druge mise Župnik je predslavio sam. Na svetoj misi u 11 sati bila je i svečanost krštenja Enia, prvog djeteta Domagoja Modrića i  Valentine r. Sekula. Kumovali su Robert i Katarina Rupčić. S njima je bio veći broj rodbine i prijatelja.

U homilijama je Župnik tumačio prispodobu iz evanđelja (Mt, 22,1-14). Isus govori o svadbi koju je kralj pripremio svome sinu. On poziva preko svojih slugu uzvanike da dođu na svadbu. No, oni se ne odazivaju. Prispodoba o svadbenom slavlju naznačuje konačno vrijeme - mesijanske svadbe. Isus govori Židovima, svojim suvremenicima koji se ne odazivaju na Božji poziv. Kralj o kojem Isus govori je sam Bog otac. On je priredio po svome Sinu Isusu gozbu za sve ljude. Bog poziva sve, ali mnogi se ne odazivaju. Mnogo je zvanih a malo izabranih. Bog ne prestaje zvati. Sada je stvar na čovjeku da se odazove na Božji poziv. Božji poziv je samo mogućnost. Na čovjeku je da ispuni svoj dio posla - pribaviti svadbeno ruho - pokajati se i očistiti  dušu. Oprana haljina (svadbena) znak je konačne svečanosti susreta s Kristom Kraljem.

 

 

Brojač posjete:
827264
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016