ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 18. listopada 2020. – XXIX. nedjelja kroz godinu –Župni oglasi

Danas 18.10. je blagdan sv. Luke, evanđeliste uz koji Crkva redovito slavi misijsku nedjelju. Pozvani smo danas posebno se moliti za misije, ali također koliko možemo da pomognemo i materijalno misijsko djelovanje. Stoga i današnja milostinja koja se daje na sv. bogoslužjima  upućuje se  za misije. Za ovogodišnji misijski dan papa Franjo je poslao poruku pod geslom: EVO MENE POŠALJI (Iz 6, 8). Proslava Svjetskog dana misija nije u prvom redu usmjerena na kolektu i materijalne darove, znamo da molitva i financijska pomoć misijama idu ruku pod ruku, kaže dokument „Fidei Donum“

U srijedu je Sv. Uršula, mučenica, u četvrtak je sv. papa Ivan Pavao II. u petak je Sv. Ivan Kapistrantski, redovnik – svećenik i u subotu je sv. Antun Marija  Claret.

U drugom smo dijelu mjeseca listopada u kojem smo posebno pozvani moliti krunicu B. Dj. Marije.  Molimo je osobno u svojoj kući, ali još je bolje ako možemo doći u zajedništvo s drugim vjernicima te u crkvi svakodnevno moliti prije dnevne, večernje sv. mise. Svoju molitvu ovog mjeseca posebno namijenimo za djelo misija.

Tečaj o braku kojeg smo trebali imati zdanja dva vikenda u listopadu odgodit ćemo za prvi turnus Tečaju druge  godine koji bi trebao biti koncem veljače i početkom ožujka. Premali je broj onih koji su se prijavili, a isti će se vjenčati druge godine, pa će se moći uključiti u naredni Tečaj.

Iduće nedjelje 25. ov. mj.  vraćamo se na zimsko računanje vremena. Večernja sv. misa će biti u 18 sati, te kako to redovito čininimo kada se pomiče sat od ove nedjelje večernje sv. mise kroz tjedan biti će u 18 sati.

Brojač posjete:
216124
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016