ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XXX. nedjelja u župnoj crkvi - Otočac

Na današnju nedjelju, 25. listopada u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu slavili smo tri sv. mise. Bilo je to u 9, 11 i 18 sati. Prošle noći prešlo se na zimsko računanje vremena pa je večernja misa već danas bila u 18 sati. Ostale dvije ostaju u isto vrijeme. 

Na sv. misi u 11 sati bilo je kršenje Rite Delač, trećeg djeteta Vedrana Delač i Ivane r. Kostelac. Kumovi su Augustin Jelušić i Marija Marković.

Pjevanje u 9 i 11 sati predvodili su redoviti pjevači uz pratnju na orguljama s. Ljubomire Lešić. Na večernjoj sv. misi pjevao je zbor mladih Tinitas pod vodstvom Anamarije Jurković. 

Župnik je u homilijama nastojao protumačiti današnje, relativno kratko evanđelje. Isus sam pred  zakonoznancima na njegovo pitanje odgovara da je najveća zapovijed ljubav prema Bogu i bližnjemu. Isus tri puta ponavlja izraz "svim srcem". Teško bi bilo shvatiti izraz polovična ljubav.  Ova ljubav sadrži također i ljubav prema sebi. Ljubi svoga bližnjega kao samoga sebe. I sebe prije svega moramo ljubiti. Tko ne ljubi sebe teško će moći to učiniti prema sebi i prema Bogu.

Također se u ovoj zapovijedi kaže da ljubimo bližnjega. To je jednina. Ne možemo ljubiti sve ljude. To bi bilo nešto apstraktno. Radi se o tome da ljubav mora biti djelotvorna. A to možemo samo pružiti pojedinom - osobi. Danas, imamo svijet koji je pun govora o ljubavi, a ispražnjen od djelotvorne ljubavi. Bog ne želi ljude mržnje, nego ljude ljubavi i mira.

Bog ne želi ljude osvete, nego ljude opraštanja. Bog želi  ljude koji su glasonoše radosti (tako pjeva psalmista). On traži radosne darivatelje. Kršćanska ljubav je opredjeljenje za konkretni život.

Brojač posjete:
116890
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016