ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Euharistijsko klanjanje Holywin - Svetost pobjeđuje

U subotu, 31. listopada, uoči svetkovine Svih Svetih u župnoj crkvi u Otočcu

slavili smo sv. misu uočnicu Svih Svetih.Nakon sv. mise slijedilo je klanjanje za sve one koji su prisustvovali misi.  Misu i euharistijsko klanjanje predvodio je župnik Tomislav Šporčiću suslavlje vlč. Jure Ladišića. U homiliji Župnik je govorio o služenju a koje se pravo ne može ostvarivati bez poniznosti.

U tome su nam sveci najveći uzori. Slavimo ih upravo stoga da bi nam oni bili zagovornici u vjerničkom i duhovnom rastu.

Pjevanje je u prvom dijelu predvodila je s. Ljubomira Lešić. 

Nakon klanjanja u kojem su sudjelovali svi koji su bili i na sv. Misi slijedila  je pobožnost u šutnji  s osobnom molitvom.  Nakon toga preuzeli su vodstvo u ime mladih Mateja Posavi i Antonia Marić s prigodnim  tekstovima za mlade. Tekstovi su preuzeti iz Ureda pastorala mladih HBK-e, a pjevanje uz pratnju orgulja vodio je bogoslov Kristijan Pajdaković. U tijeku klanjanja prisutni su imali priliku za ispovijed. Dio njih je to i obavio. Euharistijsko klanjanje je završilo s molitvom litanija svih svetih, završnim blagoslovom i pjesmom "Zahvali"

Ovo je mali pokušaj s onima koji su pokazali dobru volju i spremnost  za žrtvu i pobožnost kojom se posebno željelo posvjedočiti da svetost pobjeđuje. A bez molitve i zajedništva s euharistijskim Gospodinom  to bi bilo nemoguće. 

 

 

Brojač posjete:
829165
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016