ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bogoslužja na blagdan Dušnog dana ili Spomena svih vjernih mrtvih u Otočcu

Ovaj blagdan uvijek se slavi  dan poslije Svih Svetih. Na svetkovinu Svih Svetih slavimo one koji su u punom zajedništvu s Gospodinom u nebu. To su oni koje u svom mističnom  viđenju spominje Sv. Ivan apostol u knjizi otkrivenja. Njima se pomolimo da nas zagovaraju. No, na Dušni dan spominjemo sve svih naših pokojnika. Naše su oči, a time i naše misli usmjerene prema grobu. I bez obzira što vjerujemo u uskrsnuće i da oni i dalje žive u Gospodinu, mi kod njihovih grobova i dalje budimo osjećaje žalosti što su nas napustili. Još više mi smo ovaj dan pozvani da se molimo za njihove duše te  posebno slavimo sv. mise da im Gospodin oprosti njihove slabosti i primi u svoj "naručaj".

I mi iako stalno ističemo da nam je u ovom svijetu zdravlje najvažnije ipak za nas vjernike najvažnije da sluažimo Bogu i bližnjemu te  zadobijemo život vječni kojeg nam je Isus zaslužio i obećao. Zato smo mi u župnoj crkvi imali večernju sv. misu za sve pokojne župljane Otočca. Sv. misu u 11 sati u crkvi Majke Božje u Poljicima slavili smo po nakani svetog Oca pape Franje. Na misi je osim župnika sudjelovao je i preč. Josip Šimatović.

Kratko bogoslužje i molitvu odriješenja za pokojne imali smo na groblju u Dubravi i na groblju u Poljicima.

Često, bar godišnje, naručujemo da župnik slavi sv. misu za naše pokojne. I tada uzmemo kao obavezno da smo sami prisutni.

Lijepo bi bilo da na Dušni dan kad spominjemo svih vjernih mrtvih da sudjelujemo ako ikako možemo.

 

 

Brojač posjete:
829200
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016