ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 8. studenog 2020. – XXXII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

U ponedjelajk je blagdan posvete Lateranske bazilike, u utorak je Sv. Leon Veliki, papa i crkveni naučitelj, u srijedu je Sv. Martin Tourski, biskup u četvrtak je sv. Jozafat, biskup i mučenik, u petak je Sv. Stanislav Kostka, u subotu je Sv. Nikola Tavelić, prvi proglašeni hrvatski svetac i u nedjelju je 33. Nedjelja kroz godinu. Još je samo 15 dana do nedjelje Kriste Kralja, osam dana kasnije  je I. nedjelja Došašća – adventsko vrijeme.

U četvrtak poslije sv. Mise imamo euharistijsko klanjanje.

I ovaj put naglašavamo da je od papa Franjo za ovu godinu dao povlasticu zbog koronavirusa, da se potpuni oprost za duše pokojnika može moliti kroz cijeli studeni.

Starije osobe, bolesnici i svi oni koji zbog teških razloga ne mogu izaći iz kuće, zbog sadašnjih ograničenja Covida 19 mogu zadobiti potpuni oprost pod uvjetom da se, ujedinjujući se duhovno sa svim drugim vjernicima, potpuno odreknu grijeha i s nakanom da što prije ispune tri uobičajena uvjeta za postizanje oprosta (sakrament ispovijedi, pričest i molitva na nakane Svetog Oca), pod slikom Isusa ili Blažene Djevice Marije, mole molitve za pokojne, na primjer: Jutarnja i Večernja Časoslova za pokojne, krunicu Bl. Dj. Marije, krunicu Božjem milosrđu, druge molitve za pokojne koje su vjernicima drage, ili da se posvete molitvenom čitanju jednog evanđeoskog odlomka koje pred nas stavlja liturgija za pokojne, ili da izvrše djelo milosrđa, prikazujući Bogu boli i poteškoće vlastitog života.

Brojač posjete:
216194
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016