ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Prva nedjelja došašća u župi Presvetog Trojstva u Otočcu
Prve nedjelje došašća u crkvi Presvetog Trojstva  u Otočcu slavili smo redovite  tri mise. Na svakoj misi  bio je smanjen broj sudionika prema epidemiološkim mjerama. Zanimljivo je da su vjernici sami dobro ocjenili dobru mjeru dozvoljenog služeći se maskama i određenom distancom. Orguljaši su sviranjem predvodili pjevanje i  svi prisutni su se uključili.
 
Župnik je u homilijama govorio o značenju i smisla Adventa - Došašća. Advent je čekanje Gospodnjeg dolaska.
Čekanje uključuje potrebu čekanja. Tko čeka taj se i nada. To je sadržaj čitave ljudske povijesti. Čovjek je taj koji čeka čitav život. I u liturgiji - bogoslužju uvijek je prisutno s jedne strane ostvarenje Isusove prisutnosti, a s druge strane iščekujemo Njegov slavni dolazak. Tako na svoj način ponavljamo u svakoj misi. "Tvoju smrt naviještamo, Tvoje uskrsnuće slavimo, tvoj slavni dolazak iščekujemo". Čekanje i nadanje pretpostavlja određenu napetost, zauzetost. No, kršćanin uvijek treba posvješćivati činjenicu da ovaj život koji živimo ovdje je kao neki prijelaz, most koji s jednim krakom stoji ovdje a s drugim dohvaća i teži učvrstiti se s nadolazećim životom.
Advent je vrijeme kada taj most preispitujemo, učvršćujemo te postajemo sigurniji. Tu sigurnost utvrđujemo  Isusovom Riječju, njegovim sakramentima, posebno slavlje Presvete Euharistije. Uobičajene mise zornice su osobita prilika za to. Iskoristimo je.
 
Po završetku dopodnevnih svetih misa svjedočili su o svome obraćenju članovi  zajednice «Mondo Nuovo».  Terapijska zajednica «Mondo Nuovo» postoji od 1979 . godine. Osnovana je u Italiji, u blizini grada Civitavecchia, gdje se i nalazi upravno sjedište. Zajednica ima osam kuća u Italiji i jednu u Hrvatskoj koja se nalazi u Nuniću, 50-ak kilometara od Šibenika. Bavi se prvenstveno problemom ovisnosti, a na usluzi je svima koji na bilo koji način pate. Radove svojih članova izložili su na ulazu u crkvu, tako je svatko mogao pronaći ponešto za sebe ili za poklon svojim najmilijima. Prilogom koji su vjernici ostavili za razne  nabožne predmete i slike pomaže se rad zajednice.
 
Nakon večernje sv.mise u 18 sati, zajedno sa okupljenim vjernicima pošli smo na Trg  dr. Dražena Bobinca gdje smo svečanim blagoslovom upalili 1. adventsku svijeću. Ispred Grada Otočca, svijeću je upalio zamjenik gradonačelnika Nenad Janković. Svečanost je prenosio uživo portal GlasGacke.
 
 
 
Brojač posjete:
110668
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016