ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 13. prosinca 2020. – III. nedjelja došašća: župni oglasi

Danas je Sv. Lucija. Sutra je Sv. Ivan od križa, prezbiter, crkveni naučitelj. U utorak je Bl. Jula i Drinske mučenice. Druge dane u ovom tjednu mise su od  dana došašća. U prošle srijede imali smo sjednicu Župnog Pastoralnog vijeća. Raspravlja smo o odredbama i pismu našega biskupa u vezi slavlja došašća i Božića u ovom vremenu Covida 19,  a ponešto i odlučili.  Imat ćemo ih redovito, kako jutarnje zornice tako i nedjeljne tri sv. mise.

U petak, 18. prosinca  u 17 sati imat ćemo Božićno ispovijedanje. Pozvat ćemo susjedne svećenike i vjerujemo da će ih biti na raspolaganju za sv. ispovijed veći broj. Vjeroučenike od 4 – 8. razreda ispovijedat ćemo u subotu, 19. prosinca u 9 sati. U svakom slučaju bit će osigurane epidemiološke mjere. Ispovijedat ćemo u dvoranama našeg Pastoralnog centra. Imamo četiri dvorane i svaka će služiti za osobno ispovijedanje. Dvojica će ispovijedati i u crkvi. Poštivat ćemo epidemiološke mjere. S potrebnom distancom i drugim predviđenim mjerama.

Pitanje je starijih i bolesnih. Možemo doći kod svih za koje nije eventualno propisana izolacija ili nisu „pozitivni“. No, potrebno je da se jave kad je najzgodnije.

U vezi blagoslova kuća-obitelji, blagoslov će se obaviti kako prilike budu dozvoljavale. O tome ćemo jos obavijestiti.

Brojač posjete:
216007
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016