ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 20. prosinca 2020. IV. nedjelja došašća: Župni oglasi

Danas su redovne sv. mise u 9, 11 i 18 sati. Nakon sv. mise u 18 sati palit ćemo na Trgu Dražena Bobinca četvrtu  adventsku svijeću. U ponedjeljak nastavljamo sv. mise zornice do srijede.

Budući su još uvijek na snazi epidemiološke mjere Covida 19 imamo ograničenje broja sudionika na sv. misama. Stoga ćemo na Badnjak  navečer imati sv. mise – prvu već u 19 sati i drugu u  21 sat. Zbog ograničenja i epidemioloških mjera odlučili smo se za ovakav raspored misa, a ne u 23 sata kako smo zadnjih godina redovito imali.  

 

Na Božić, Sv. Stjepana i Sv. Ivana – ove godine je i ovaj dan blagdan Sv. obitelji,  sv. mise ćemo imati u 9, 11 i  18 sati. Na Božić sv. misa u 11 sati prenosit će se preko Hrvatskog radija Otočca. One obitelji koje dolaze na sv. Mise na Badnjak i Božić kao obitelj s više osoba, u crkvi ne moraju držati distancu. No, molio bih da se takve osobe jave.  

 

Nastojimo ovih dana, ako već ne možemo dolazit redovito i uobičajeno dolaziti na sv. misu u crkvu pratimo je u sabranosti i molitvi u svojim kućama preko TV ili drugih medija. Molimo roditelje ali i vjeroučenike da dolaze na katehetske susrete, što uključuje i sv. misu. Ako se normalno može pohađati škola. Puno jednostavnije je i kraće druženje su katehetski susreti. U našem Otočcu, hvala Bogu, za sada nemamo značajniji broj onih koji su bolesni. Takvi neka se čuvaju i sačekaju izlječenje. Ako mislimo da je blagdanom veći broj ljudi onda i veća opasnost, dođimo na misu radnim danom kad je uvijek manji broj osoba na sv. misama. Posebno to možemo činiti subotom navečer kad ćemo imati već nedjeljnu sv. misu.

 

Prošlih godina smo na blagdan Sv. Stjepana redovito imali i blagoslov trokraljske vode za blagoslov kuća. Ove godine nećemo to imati na sv. Stjepana. Ne znamo kakva će situacija biti nakon ovih blagdana? Pričekat ćemo vrijeme kad ćemo jasnije moći reći i objaviti o načinu i vremenu ovogodišnjeg  pohoda  obiteljima.

 

Naš biskup mons. Zdenko Križić uputio svoju Božićnu poruku gdje svim vjernicima čestita Božić. Tu poruku možete čitati katoličkim medijima.

 

Brojač posjete:
216101
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016