ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac 10. siječnja 2021. – Blagdan Krštenja Gospodinova: župni oglasi

S današnjim blagdanom Krštenja Gospodinova završava božićno vrijeme.

Tjedan koji je pred nama već je vrijeme kroz godinu, koje će trajati do početka korizme – Čiste srijede (17.2.2021.), a onda se nastavlja poslije Duhova do početka došašća – početka nove liturgijske godine.

Sutra je Sv. Teodozije, u utorak je Sv. Bernard, u srijedu je Sv. Hilarije od Poitiersa, u četvrtak je Sv. Feliks, u petak je Sv. Anastazije. Druga nedjelja je Sv. Antun Pustinjak.

 

Pred nama je za osam dana priprava, a zatim proslava naših suzaštitnika župe i zaštitnika Gacke doline te Grada Otočca Sv. Fabijana i Sebastijana. To je prigoda u kojoj mi kao župna zajednica u zajedništvu s okolnim župama redovito imamo duhovnu obnovu. Unatoč situaciji u kojoj se ove godine nalazimo, mi ćemo i ove godine imati pripravu i duhovnu obnovu prema mogućnostima, tri dana prije same svetkovine, a to je od nedjelje 17. siječnja do 20. siječnja. Program koji smo za tu duhovnu obnovu predložili, imamo po običaju tiskan na zadnjim koricama našeg Vrila.

Druge nedjelje molimo sve naše vjeroučenike da prema redovnom rasporedu dođu na nedjeljne susrete (i misu) sa svojim roditeljima. A onda  18. i  19. siječnja također kako smo napravili raspored – program imamo u

V r i l u (zadnje stranice).

Duhovnu obnovu koja će biti od nedjelje do Fabijanova vodit će svećenik Riječke nadbiskupije, župnik u župama Kupske doline (Plešce, Turke, Kuželj i Brod na Kupi) vlč. Josip Tomić.

I ovaj tjedan nastavljamo s blagoslovom kuća, kojega ćemo predstaviti na današnjim svetim misama i objaviti na našoj web stranici. 

Brojač posjete:
111979
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016