ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 17. siječnja 2021. - II. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas je i sv. Antun, pustinjak. Prošle nedjelje smo najavili i posebno pozvali roditelje ovogodišnjih kandidata za prvu pričest, te sve vjeroučenike od I. do IV. razreda da dođu u 9 sati, a kandidate za krizmu sa svojim roditeljima u 11 sati. S jednima i drugima trebamo se dogovoriti što ćemo s ovogodišnjom prvom pričešću i krizmom. I ovaj puta bez obzira na još uvijek postojeće predostrožnosti možemo sudjelovati na svetim i misama. Tri su sv. Mise. Na večernjoj sv. misi pjevanje će predvoditi grupe pjevača iz Sinca i Prozora. 

U ponedjeljak, posebno naglašavamo i prošlogodišnje prvopričesnike da se pridruže ovogodišnjima. Od župljana posebno pozivamo one koji su iz Švice, Komoplja, Brloga i Dabra. Pjevanje će predvoditi naš Dječji zbor „Anđeli“. Ako nam  se pridruže pjevači iz Kompolja tim bolje. Misu će voditi vlč. Ante Luketić, sužupnik na Udbini do nedavno župnik u Oštarijama, a prije toga župnik Gospića.

U utorak u 11 sati imat ćemo sv. misu i blagoslov kapelice Sv. Josipa na groblju – Gornja Dubrava. Gdje smo pohranili otočke svećenike koji bili pokopani na istom groblju u novo izgrađenu kriptu (Juraja Ibel, Grgu Starčevića, Matiju Šimata i Juraja Đuru) Dragičevića. Na večernju misu pozivamo župljane koji su se doselili u Otočac iz Kutereva, Kosinja (Gornjeg i Donjeg) te Krasna.

U srijedu je blagdan Sv. Fabijana i Sebastijana. Budući još uvijek traju epidemiološke mjere mi ćemo ipak slaviti kako se to najbolje može. Nećemo imati one prve sv. mise u 8 sati za djecu. Vidjet ćemo što će biti moguće za njih. Nećemo imati uobičajene procesije. Stoga ćemo imati misu u 11 sati. Sve pozivamo da se dođe na sv.misu koju će predvodi naš biskup mons. Zdenko Križić s prisutnim svećenicima našeg Dekanata i drugim gostima. Imat ćemo i večernju sv. misu u 18 sati, pa oni koji neće moći prije podne neka dođu navečer.

Nastavak rasporeda blagoslova kuća objaviti ćemo na Fabijanovo.

Brojač posjete:
216056
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016