ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Drugi i treći dan duhovne priprave za proslavu Sv. Fabijana i Sebastijana
U ponedjeljak, 18. siječnja nastavili smo s trodnevnom pripremom za Fabijanovo. Sv. misu je predvodio i propovijedao 
vlč. Ante Luketić,  župnik sv. Nikole na Udbini i suvoditelj Svetišta hrvatskih mučenika na Udbini. Osim vlč. Luketića misu su suslavili svećenici: vlč. Mile Rajković, Anđelko Kaćunko, Jure Ladišić i župnik domaćin.   
 
Na Sv. Misu su bili posebno pozvani župljani koji su u Otočac došli iz Švice, Kompolja, Brloga i Dabra, a od vjeroučenika su bili ovogodišnji kandidati za prvu pričest  te prošlogodišnji prvopričesnici. 
 
Propovjednik vlč. Luketić propovijedao je o temi posta jer je i evanđelje od današnjeg dana govorilo o postu. O postu se može govoriti na različite načine s više vidika. Današnji propovjednik naveo je više konkretnih životnih situacija u kojima bi mogli vršiti djelo posta i pokore. Među ostalom naveo je i ove primjere - post je uvijek usmjeren prema pokori, tj. mijenjanju sebe da bismo mogli biti bolji prema bližnjima. Odričemo se recimo bogatog stola zato da možemo pomoć i siromaha, odričemo se cigarete, kave, itd., a to nam pomaže da budemo više svoji, duhovno čvršći, te jasnije vidimo smisao života kroz svoje zalaganje.
 
Treći dan trodnevnice sv. misu je predvodio i propovijedao preč. Josip Šimatović, župnik i dekan udbinski. Na današnji susret posebno su pozvani župljani koji su u Otočac doselili iz Kutereva, Kosinja i  Krasna. A od vjeroučenika pozvali samo ovogodišnje krizmanike. Po neki je došao iz svake grupe. Pjevanje je predvodio zbor mladih "Trinitas". U homiliji je Propovjednik posebno govorio o temi križa i umiranju svojim slabostima i manama. 
 
Posebno je ostala zapamćena rečenica: Ono za što se nema snage umrijeti to odumire i druga rečenica Sv. Franje Saleškog koji govori da svaki kršćanin treba imati u cipeli kamenčić s kojim mora hodati. Jedan i drugi dan sudjelovao je veći broj ministranata. Oni sami znaju organizirati svečani način ministriranja sa svijećama i kadionicom. 
 
Brojač posjete:
110902
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016