ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 31. siječnja 2021. – IV. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas je i blagdan sv. Ivana Bosca, osnivatelj redovnika – salezijanaca. U našoj biskupiji imamo zajednicu svećenika – salezijanaca u Pastoralnom centru župe Majke Crkve na Mukinjama (Plitvice).


Ponedjeljak je sv. Brigita, u utorak je blagdan Prikazanja Gospodinova ili Svijećnica. U 11 sati imat ćemo svetu misu u crkvi Majke Božje u Poljicima, a navečer u 18 sati u župnoj crkvi. Na misi ovog blagdana blagoslivljaju se svijeće i vrši obred procesije sa svijećama, spominjući se proroka Šimuna koji je u susretu s četrdeset dnevnim djetetom Isusom kliktao: „Sad otpuštaš Gospodine slugu svoga u miru jer vidješe oči moje spasenje tvoje“. Na ovaj blagdan Crkva je odredila da se proslavlja i Dan posvećenog života. Takao su na posebni način pozvani redovnici i redovnice  da slave svoj dan.  U srijedu je Sv. Blaž. Na sv. misi koju ćemo slaviti u 18 sati u župnoj crkvi blagoslivljat ćemo grla po zagovoru Sv. Blaža. U četvrtak je Sv. Andrija corsini i Sv. Veronika. Taj dan obično Društvo „Hrvatska žena“ moli za svoje pokojne članice. U petak Sv. Agata i  prvi petak u mjesecu. Prije večernje sv. Mise bit će prigoda za sv. ispovijed.

Molimo sve vjeroučenike, a posebno kandidate za prvu pričest i krizmu da redovito dolaze na katehetske susrete koje povezujemo s nedjeljnom sv. misom. Tečaj o braku održavamo 26. i 27. veljače te 5. i 6.ožujka o.g. svaku večer s početkom u 19 sati.

Završili smo blagoslov kuća u čitavoj župi. Zahvaljujemo svima na pripremljenom i lijepom dočeku i sudjelovanju u ovom kratkom susretu, molitvi i razgovoru. Molimo sve one koje nismo posjetili iz bilo kojeg razloga da se jave (naknadno župniku pa ćemo to učiniti prema dogovoru).

Tš 

Brojač posjete:
104589
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016