ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnica

U utorak, 2. veljače 2021. proslavili smo blagdan Prikazanja Gospodinova, u našem narodu poznatiji pod imenom Svijećnica. U 11 sati blagoslovili smo svijeće i slavili sv. misu u crkvi Majke božje u Poljicima,  a u 18 sati slavlje je bilo u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu. U Poljicima je prisutni narod pratio sv. misu samoinicijativnim  pjevanjem. A u župnoj crkvi pjevao je župni zbor pod vodstvom prof. Branke Bernardi. Sv. misu je predvodio i župnik T. Šporčić a slavio je i vlč. Jure Ladišić. 

U homiliji je Župnik među ostalim rekao: "Ovaj blagdan je pun značenja i poruka koje proizlaze iz spomen čina Gospodinova prikazanja, ali jedna od glavnih oznaka današnjega slavlje je svijeća. Danas blagoslivljamo svijeće, nosimo ih u kratkoj procesiji ili jednostavno pjevamo hvalospjev starca - proroka Šimuna "Svjetlo na prosvjetljenje naroda" kako ga Crkva na današnji dan naviješta svijetu. Isus je u Hramu prikazan Ocu Nebeskom kao žrtva koja čovjeka čisti i spašava od grijeha, koji rasvjetljuje srca ljudi i svijeta da postanemo ugodan miris Bogu po njegovoj žrtvi, koja je u ovom događaju prikazanja i u Hramu naviještena.

Danas se u Crkvi također slavi i Dan posvećenog života. Danas sve osobe, muških i ženskih redovničkih zajednica, posvećeni Bogu svojim zavjetima

siromaštva, čistoće i poslušnosti, slave svoj dan. Oni su pozvani da, slaveći ovaj blagdan Prikazanja Gospodinova, u Isusu i Mariji nalaze svoje izvore radosti i žrtve. Ali taj se poziv odnosi i na sve nas vjernike koji smo pozvani, na temelju svoga krštenja, na sveopću svetost svoga života.

Čestitamo svima ovaj blagdan, a posebno časnim sestrama Družbe Srca Isusova u našoj biskupiji koje slave svoj Dan. 

Brojač posjete:
110907
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016