ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bogoslužja prve korizmene nedjelje u župi Presvetog Trojstva - Otočac

Na čistu srijedu, prije ove nedjelje uz sudjelovanje velikog broja vjernika,  imali smo obred pepeljenja te očitovanja naše spremnosti činiti pokoru. To smo očitovali i s time da prije svega  sudjelujemo u što većem broju na nedjeljnim bogoslužjima. 

Imali smo, kako je to redovito tri sv. mise. Na svakoj  misi sudjelovao je nešto veći broj vjernika nego je to bilo do sada. Članovi sve tri pjevačke grupe doprinijeli su većem očitovanju novog - korizmenog vremena i sa izborom pjesama. 

Župnik je predvodio dopodnevne  mise, a večernju misu predvodio je i propovijedao preč. Ante Luketić,župnik - in solido na Udbini. Na ovoj misi okupio se znatno veći broj vjernika nego li drugih nedjelja.

Današnje evanđelje, možemo reći na posebni način ističe dvije točke. Isusa je nagnao duh da pođe u pustinju gdje ga je kušao sotona. Sv. Marko ne navodi u čemu ga je sve kušao. I drugo -  Isus je nakon što je nadvladao kušnju  pošao u Galileju i propovijedao: "Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje"(Mk 1,15). Vrijeme Božjeg kraljevstva nije više budućnost nego skora sadašnjost. Na tu blizinu i sadašnjost Božjeg kraljevstva po Isusu potrebno je uzeti s najvećom pozornošću Kraljevstvo Božje je na "dohvat ruke" za one koji znaju prepoznati vrijeme njegova dolaska. A vrijeme se ispunilo. Obnova, metanoja, obraćenje je posao koji treba učiniti danas, upravo sada.

 

Brojač posjete:
116827
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016