ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 28. veljače 2021. II. - korizmena nedjelja: Župni oglasi

I danas u župnoj crkvi u Otočcu slavimo redovne tri sv. mise. Prije sv. misa u 9 i 11 bit će i pobožnost križnog puta. Na večernjoj sv. misi prisustvovat će i zaručnički parovi koji ovaj i idući vikend obavljaju Tečaj o braku.

U četvrtak poslije sv. mise je Euharistijsko klanjanje a u petak prije mise je križni put.

U petak, 19. ožujka proslavlja se blagdan Sv. Josipa. Hodočasnička udruga „Sv. Rok“ tim povodom pješice hodočaste  u Nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovac. Oni će iz Otočca krenuti u srijedu 16. ožujka nakon sudjelovanja na sv. misi. Ovu godinu papa Franjo proglasio je godinom Sv. Josipa.  Sv. Josip je zaštitnik čitave Crkve. I mi ćemo na razini naše župe posebno proslaviti Sv. Josipa. U programu naše proslave stavit ćemo u nakanu posebno kršćanske očeve. Pa će to za našu župu biti Dan očeva. Glavnu proslavu imat ćemo na večernjoj Sv. Misi u 18 sati., prije podne mogli bismo imati sv. misu u kapelici Sv. Josipa u kapelici Sv. Josipa na G. Dubravi.

III. korizmena (druga nedjelja) obilježava se nedjelja solidarnosti s Crkvom i narodom u BiH. To se čini već 15-tu godinu. Tako da se milostinja daje u taj fond solidarnosti. 

U korizmi se redovito svake godine provodi akcija „Misereor“ koja nas poziva da sudjelujemo u prikupljanju sredstava za Caritas, pomoć u djelovanju biskupijskih ureda uzdržavanje sjemeništa i škola za svećenička i redovnička zvanja.  Uzmite koverte na stolu kod tiska u njima je pismo našeg biskupa koji tumači koju svrhu to prikupljanje ima.

Ovaj vikend kao i idući održava se Tečaj o braku za zaručnike.

 

Brojač posjete:
216123
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016