ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
II. korizmena nedjelja u župi Otočac

U nedjelju, 28. veljače 2021. proslavili smo II. korizmenu nedjelju  u crkvi Presvetoga Trojstva - Otočac.

Prije podne bile su svete mise u 9 i 11 sati. Prije svake mise bila je i pobožnost križnog puta. U 9 sati na misi i na na križnom putu sudjelovalo je znatno veći broj vjernika, posebno djece s njihovim roditeljima. Križni put u s vjeroučenicima vodila je č.s. Ljubomira Lešić. Prije sv. mise u 11 sati križni put je predvodio g. Ivan Gomerčić.

Na misi u 11 sati bila je i svečanost krštenja Nike Krznarića, sina Tomislava Krznarića i Mateje Kostelac Krznarić. Kumovala je Iva Kostelac. Na večernjoj misi u 18 sati sudjelovalo je 15 zaručničkih parova, polaznika Tečaja o braku.

U homiliji je župnik govorio o događaju Isusova preobraženja iz Markova evanđelja (Mk 9. 2-10). Kao što je Isus pripremao svoje apostole (Petra, Jakova i Ivana) na predviđenu muku i smrt na križu, preko kojeg se dolazi do slave Uskrsnuća (preobraženja)

Crkva pripravlja vjernike na proslavu Vazmenog Otajstva koje je temeljna tajana naše vjere. Mi vjerujemo kako će se i na nama ostvariti isto ono što se ostvarilo u Kristu. Vjerujemo kako ćemo i mi nakon muke i smrti prijeći u slavu uskrsnuća. No, naše misli često ostaju samo na one prve dvije činjenice: muci i smrti. Naše iskustvo govori kako je ovozemaljski život pun muke i patnje i kako na kraju slijedi neizbježna stvarnost smrti. Oduvijek je čovjeka mučilo pitanje muke i patnje.

Pred očima trojice učenika Isus se pokazao u svojoj slavi, u svoj svojoj sili i božanskom dostojanstvu. No, ta ista trojica  bili su svjedoci Isusove smrtne borbe i muke u Getsemanskom vrtu. No, tada nisu spomenuli da bi htjeli ostati s Njime. Oni su tada zaspali.

Isus ih je prekorio: "Zar niste mogli jednu uru probdjeti sa mnom". Korizma je vrijeme kad se moramo učiti boraviti s Isusom u njegovoj muci i smrti, te sami prihvaćamo Njegov križ u svome životu kako bismo koz tamu ovoga života kročili sigurno prema životu preobraženja i vječnosti s Njime.

Brojač posjete:
110252
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016