ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslavljen Dan očeva u župnoj crkvi u Otočcu

Na blagdan sv. Josipa, zaštitnika Opće Crkve, očeva, nerođene djece, trudnica, hrvatskoga naroda, emigranata, umirućih,  itd.  svečanom sv. misom u 18.sati, u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu proslavljen je Dan očeva.

Sv.misu predvodio je župnik Tomislav Šporčić.

U homiliji, župnik je naglasio ulogu oca u obitelj. Naglašavajući važnost oca kojem je povjeren život obitelji, skrb i odgoj djece, briga za majku ... u sv. Josipu vidljive su sve one karakteristike koje bi trebale resiti kršćanskog muškarca. Sv. Josip je prije svega bio Marijin muž i Isusov otac. Prihvatio je sve dužnosti koje idu s tim. Danas, posebice kada se nalazimo u vremenu krize potreban nam je prije svega vodič, a to se itekako očituje u liku sv. Josipa. Utječući se u njegov zagovor župnik je na kraju sv. mise zazvao blagoslov nad prisutnim muškarcima i očevima, te su zajednički izmolili molitvu na čast sv. Josipa. Vjeroučenici su recitacijom pozdravili svoje očeve, te im tako čestitali njihov dan. Svima koje nose ime po sv. Josipu čestitamo imendan, da ih zagovor sv. Josipa prati na životnome putu, na putu spasenja.

 

ZDRAVO JOSIPE

Pozdravljam Te, Josipe, koji si pun Božje milosti!

Spasitelj se odmarao na tvojim rukama i rastao pod tvojim pogledom.

Blagoslovljen ti među svim ljudima i Isus, božansko Dijete tvoje djevičanske Supruge,neka bude uvijek blagoslovljen!

Sveti Josipe, tebi je bilo dano da budeš otac Sinu Božjemu, moli za nas u našim obiteljskim brigama, za naše zdravlje i za naš posao sve do naših posljednjih dana i udostoj se prići nam u pomoć u času smrti naše!

Amen!

Brojač posjete:
116855
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016