ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 28. ožujka 2021. – Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje

Danas su sv. mise po redovitom rasporedu. Prijepodne su u 9 i 11 sati s time da je večernja misa u 18, 30. Od prošle noći računa se ljetno vrijeme.

Danas će u 14, 30 sv. misa biti u Dabru.

Prije sv. mise je blagoslov grančica pred Crkvom u Gračanskom parku i kratki ulaz u crkvu umjesto procesije po gradu kako to obično bude. Nakon toga je sv. misa u crkvi i čitanje Muke Gospodina našega Isusa Krista. Ove godine čita se Muka po evanđelisti sv. Marku. Čitat će se po ulogama.

Sv. mise u ovom tjednu, počevši od danas navečer su u 18,30 sati.

U srijedu prije podne u Gospićkoj katedrali je misa blagoslova ulja za sakrament krštenja i bolesničkog pomazanja. A svećenici izriču i vrše obnovu svojih svećeničkih obećanja. Ujedno se predaju darovi skupljeni od korizmene akcije “Misereor“.

Na Veliki četvrtak je Misa večere Gospodnje u 18,30 a nakon Mise je (ura) euharistijsko klanjanje. Molimo sve posebno župne suradnike, minisraante, pjevače i čitače, te članove Župnog Pastoralnog vijeća neka budu u kratkoj ulaznoj procesiji. Makar nećemo ove godine obavljati obred pranja nogu.  

Na Veliki petak u 17 sati bit će Križni Put na Fortici, a u 18,30 su obredi Velikog Petka u župnoj crkvi.

Vazmeno bdijenje imat ćemo u 20 sati.

Na Veliki četvrtak, petak i subotu prijepodne od 11 – 12  i poslijepodne od   16 – 17  sati bit će prigoda za ispovijed.

Bolesni koji žele da se dođe k njima neka se jave.

Na Uskrs su sv. mise su nedjeljnog rasporeda u 9, 11 i 18,30 sati. 

Brojač posjete:
203991
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016