ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 11. travnja 2021. II. vazmena nedjelja (bijela) – nedjelja Božanskog milosrđa: Župni oglasi

Današnja nedjelja tradicionalno se u crkvi naziva i bijelom. Podsjeća nas na krštenja odraslih koji su se krstili u uskrsnoj noći, a nedjelju kasnije dolazili su na misu u svojim bijelim haljinama. No, danas je i nedjelja Božanskog milosrđa. Nakon što je papa Ivan Pavao II. proglasio II. Vazmenu nedjelju nedjeljom Božanskog milosrđa Crkva je omogućila da se na današnju nedjelju može dobiti potpuni oprost.

Za potpuni oprost uz prethodnu ispovijed, sv. pričest te molitvu po nakani Sv. Oca potrebno je u bilo kojoj crkvi sudjelovati u pobožnosti u čast Božanskog milosrđa pred Presvetim, kajući se iskreno za svoje grijehe ili barem pred Presvetim izmoliti Vjerovanje i Očenaš, dodajući zaziv Isuse milosrdni, uzdam se u te.

Naša biskupija uputila  je zahtjev svim župnicima da pošalju molbe i imena svih ovogodišnjih krizmanika. Molimo naše krizmanike zajedno s njihovim roditeljima da iduće nedjelje dođu na kratki dogovor na kojem ćemo im podijeliti formulare  (molba za sv. Potvrdu). Istu će što prije popuniti i predati župniku. Ujedno moramo zajednički vidjeti kako ćemo iskoristiti ovo kratko vrijeme za što bolju pripravu.

Brojač posjete:
216185
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016