ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 25. travnja 2021., IV. vazmena nedjelja – nedjelja Dobrog Pastira - Molitveni Dan za svećenička i redovnička zvanja

Već prije 58. godina Crkva na današnju 4. Vazmenu nedjelju na kojoj se čita evanđelje o Dobrom Pastiru slavi svjetski molitveni Dan za duhovna zvanja. Kao što  je potrebno u svim povijesnim prilikama promišljati i navješćivati evanđelje, tako je isto stalno potrebno razmišljanje i što autentičnije (pravilnije) tumačiti svećeničko i duhovno zvanje koje je u službi evangelizacije. O tom smo razmišljali  i molili, pa i svoj materijalni prilog danas u milostinji, ali i drugačije možemo dati za  pomoć u  odgoju i formaciji nositelja ovih zvanja.

Sveci u ovom tjednu: Danas je i blagdan Sv. Marka, evanđeliste, u utorak je Bl. Ozana Kotorska, u četvrtak je Katarina Sienska, zaštitnica Europe. U petak je Sv. Pio V. papa te u subotu Sv. Josip Radnik. U 10,30 bit će Sv. Misa u kapelici Sv. Josipa u Samostanu sestara Presv. Srca Isusova. A u 16 sati imat ćemo Sv. Misu u Kapelici Sv. Josipa na Dubravi. Bit će misa za pok. otočke svećenike, blagoslov završenih radova na kapelici, ali i na mrtvačnici koja je prošle godine podignuta i ove dovršena. Blagoslovit ćemo i crkveno ruho koje je darovala za ovu kapelicu gđa Milka Drevnkar i Zagreba. To je 4-5 misnica, tri plašta, rokete, štole, oltarnici i kaležnici.

Danas na misu u 9 sati pozivamo roditelje prvopričesnika. Moramo vidjeti koji od njih računaju sa svečanošću Prve pričesti i kako ćemo se pripremati još ovo vrijeme koje nam je preostalo.

Radovi na postavljanju sata na tornju naše župne crkve Presvetoga Trojstva u Otočcu bit će završeni u prvoj polovici svibnja. Radove sufinancira Grad Otočac.

Brojač posjete:
220081
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016