ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 9. svibnja 2021. VI. vazmena nedjelja: Župni oglasi

Danas je druga nedjelja u svibnju. Redovito se te nedjelje spominje i slavi Majčin dan. Pozvani smo u svako vrijeme zahvaljivati svojim majkama. U današnje vrijeme osobitu pozornost trebamo posvetiti njima. Pozivamo djecu ali i njihove roditelje da se danas zajednički zahvale i mole za veličinu i dar majčinstva.

U ponedjeljak je Bl. Ivan Merz. Na Trsatu se proslavlja Gospa Trsatska te počinje sezona hodočašćenja. U srijedu je Sv. Leopold Bogdan Mandić, a u četvrtak je blagdan Uzašašća Gospodinova  ili Spasovo. Sv. misa bit će navečer u 18,30 kao i druge dane u tjednu. Krizmanici će taj dan umjesto redovitog vjeronaučnog susreta, sva tri razreda doći na misu.

U petak je sv. Matija, apostol, u nedjelju je i sv. Ivan Nepomuk.

Ove godine komemoraciju žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta obilježit ćemo svetom misom i prigodnim programom na Udbini, u Svetištu hrvatskih mučenika, u subotu, 15. svibnja 2021.

                    Program proslave:

  • 10 sati – ispred crkve sv. Marka Groba u Krbavskom polju, počinje križni put
  • 11 sati – na Trgu ispred crkve molitva svete krunice
  • 11:30 – recital „Luč Hrvata“
  • 12:15 – sveta misa na Trgu ispred crkve hrvatskih mučenika koju predslavi gospićko-senjski biskup Zdenko Križić (izravni prijenos euharistijskog slavlja moguće je pratiti preko Hrvatske televizije i Prvog programa Hrvatskog radija)
  • 18 sati – sveta misa u crkvi hrvatskih mučenika.

U četvrtak je postavljen sat na toranj naše župne crkve. Sat otkucava puni sat i svaki četvrt sata i to redovito od 6 – 22 sata. U tijeku noći od 22 – do 6 ujutro ne otkucava.

        

Brojač posjete:
216119
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016