ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Uzašašće Gospodinovo - Spasovo

Jučer na blagdan Uzašašća slavili smo sv. misu po redovnom tjednom rasporedu u 18,30 sati. Na svečanosti su posebno sudjelovali ovogodišnji kandidati koji će primiti sakrament prve pričesti i svete potvrde. Prvopričesnici su aktivno sudjelovali pjevajući u zboru i ministrirajući, dok su se krizmanici uključili u liturgijska čitanja. Sv. misu je predvodio župnik Tomislav Šporčić, uz koncelebraciju don Jure Ladišića.

Pjevanje za orguljama je predvodila gđa. Gabrijela Degoricija.

Vjeroučenici srijedom i četvrtkom, zajedno sa svojim vjeroučiteljima, s. Ljubomirom Lešić i gđom. Tinom Košćak, sudjeluju na katehetskim susretima - pripravi za sakramente koje će primiti 13.lipnja - prvu pričest, te 30. svibnja na Presveto Trojstvo - krizmu.

U homiliji župnik je istaknuo rečenicu gdje Isus prije svoga Uzašašća apostolima daje nalog da idu po svemu svijetu i propovijedaju evanđelje svemu stvorenju.To je zadatak koji gledajući ljudski nadilazi mogućnost njih samih. To je nemoguće. Znamo da je to zadatak Crkve do kraja svijeta. I mi se osjećamo nemoćnima i slabima. No, zaboravljamo da nismo sami. Isus također govori "ja sam  s vama u sve dane do svršetka svijeta". Isus će poslati Duha Svetoga. On je Duh mudrosti i jakosti. On je taj koji vodi Crkvu od samih početaka pa do svršetka svijeta.

Brojač posjete:
215126
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016