ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 16. svibnja 2021. VII. vazmena nedjelja: Župni oglasi

Danas je i sv. Ivan Nepomuk. Godišnjica je mučeničke smrti s. Žarke Ivasić.

Tjedan koji je pred nama je osobite pripreme za proslavu svetkovine Duha Svetoga – Pedesetnice. S ovom svetkovinom se završava vazmeno vrijeme. Ovaj tjedan u svakodnom bogoslužju ističe molitvu za jedinstvo onih koji vjeruju u Krista Gospodina. Duh Sveti je onaj koji nas ujedinjuje, koji nam daje moć prihvaćanja i razumijevanja.  Predlažemo da se ovog tjedna posebno molimo za jedinstvo kršćana ovdje u našim prilikama. Želimo svima koji se pozivaju na Krista Gospodina i njegovu Riječ da nastojimo  prepoznavati  Gospodina u svakom čovjeku, a posebno u onima koji su kršteni, i vjeruju u Duha Svetoga koji je sišao nad apostole u počecima Crkve, ali koji također vodi Crkvu kroz svu povijest do konca vremena.

U ovom tjednu nastavljamo s pripremom naših krizmanika i prvopričesnika. Preporučamo da se dođe i na svibanjske pobožnosti – krunicu i sv. misu i radnim danom.

Druge nedjelje tj. na blagdan Duhova molimo sve roditelje i kumove naših krizmanika da dođu na jednu od sv. misa, zajedno sa svojim krizmanicima. To će biti i najbolja priprema za Svečanost krizme koja će biti na Presveto Trojstvo, 30. ov. mj.

U drugoj polovici lipnja, točnije vikend 18.-19. Te 26. i 27. trebali bi imati drugi turnus Tečaja o braku. Oni koji se kane ove godine vjenčati neka se prijave i sudjeluju, ako već nisu obavili tečaj.

Danas je i dan obavijesnih sredstava – medija. Čitajmo i pratimo događaju u svijetu, ali posebno i u crkvi. 

Brojač posjete:
220202
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016