ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Vrhovna uprava Družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Otočcu održala radni sastanak

Dana, 05.lipnja u poslijepodnevnim satima Vrhovna uprava Družbe sestara Presvetog Srca Isusova održala je radni sastanak - vijeće u Samostanu Družbe u Otočcu, pod predsjedavanjem vrhovne poglavarice č.m.Dobroslave Mlakić. Na sastanku su bile i zamjenica vrhovne poglavarice i prva savjetnica s.Robertina Medven, treća savjetnica s.Lidija Turić - ujedno i tajnica Družbe, četvrta savjetnica s.Kristina Tunjić i s.Bernardina Maslać - vrhovna ekonoma. 

Raspravljao se o puno tema o ponajviše o 100-toj godišnjici smrti utemeljiteljice Družbe službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Postulatorica za proglašenje službene Božje majke Marije Krucifikse Kozulić, Dobroslava Mlakić, istaknula je kako taj naziv nosi jer je čitav život posvetila siromašnoj djeci i mladeži. Priskrbila im je sve u životu i stan hranu i prehranu ali velika je u tome jer se jako brinula za obrazovanje osobito ženske djece, zaključila je. Majka Marija Krucifiksa Kozulić sav svoj život posvetila je odgoju i obrazovanju siromašne djece i mladeži. Osnivateljica je i graditeljica karitativno-socijalnih ustanova u Rijeci i utemeljiteljica autohtone hrvatske redovničke zajednice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova.

Bilo je riječi i o godini Sv.Josipa, te o raznim unutarnjim temama Družbe.

Domaćin je bila s.Ljubomira Lešić - voditeljica Samostana Družbe u Otočcu, a pridružile su se i s.Gema, s.Judita i s.Ciprijana. 

I.B. 

 

Brojač posjete:
216186
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016