ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bogoslužja desete nedjelje kroz godinu u Otočcu

Nakon svetkovine Presvetog Trojstva, slavlja krizme te proslave svetkovine Tijelova  slijedila je ova, rekli bismo obična nedjelja. No, nedjelja za nas kršćane nikad ne bi smjela biti obična. Nedjelja - Dan Gospodnji, koji kao blagdan daje smisao svim svakdanima.

U Otočcu smo prema već ustaljenom redu slavili sve tri sv. mise. Prijepodnevne dvije predvodio je Župnik a večernju vlč. Jure Ladišić. Župnik je poslijepodne, nakon više nedjelja slavio misu u Dabru. Vjernici nakon mise u župnoj crkvi redovito se okupe na druženju i piću u mjesnom kafiću.Pjevanje su predvodile pjevačke grupe sa svojim voditeljima. 

Na sv. misi u 9 sati sudjelovali su na misi roditelji ovogodišnjih prvopričesnika sa svojom djecom. Njih smo posebno pozvali usmeno i pismeno radi dogovora za program u ovom tjednu, u kojem imamo bližu pripravu za svečanost Prve pričesti.

Svečanost Prve pričesti bit će na misi u 11 sati. Imamo 50 prvopričesnika, koji su uglavnom na završetku III. razreda osnovne škole.

Župnik je u homilijama prvenstveno tumačio nedjeljno evanđelje gdje se govori kako je Isus govorio mnoštvu okupljenom u jednoj kući. Bilo je toliko mnoštvo da Isus sa svojim apostolima nije mogao niti jesti. U toj vrevi poručili su mu da ga vani čekaju njegova majka i braća i sestre koji su ga htjeli obuzdati. pa su govorili da je kao izvan sebe. Isus se ne da smesti. On nastavlja govoriti pa pita mnoštvo: "Tko je majka moja i braća moja" Pogleda oko sebe i kaže: "Evo majke moje i braća moje. Tko god vrši volju Božju, on mi je i brat i sestra i majka".

U isto vrijeme pismoznanci viču: "Po belzebubu, poglavici sotone izgoni đavle".  To je opet Isusu prilika da odgovori samo u obranu Kraljevstva Božjega. Jer ako je sotona ustao sam protiv sebe onda je kaže Isus zaista došlo kraljevstvo Božje.

Ono što je i ovdje najvažnije uočiti jest: Isus propovijedanje Božje Riječi i vršenje Božje volje stavlja na prvo mjesto. Pa niti krvno srodstva ne smiju biti zapreka navještanju i vršenju Božje volje.

Brojač posjete:
215273
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016