ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XII. nedjelje kroz godinu u crkvi Presvetoga Trojstva - Otočac

I danas smo slavili tri sv. mise u župnoj crkvi. Završila je školska godina, prošle nedjelje imali smo svečanost Prve pričesti, a na svetkovinu Presvetoga Trojstva slavili smo i sakrament Sv. Potvrde za učenike koji završavaju 8.  razred Osnovne škole.

K tome još naglo je počelo vruće ljeto iako je ovo bio zadnji dan proljeća. Sve je to utjecalo da su jučerašnje sv. mise bile manje posjećene. Nešto bolje  je bila je  posjećena misa u  11 sati. A to je bilo i stoga jer su pod misom bila tri krštenja. I to Dunje Votić,  kćerke Mate Votić i Antonele r. Cvitković, Dina Cvitkovića, sina Antonia Cvitkovića i Ivane Hace Cvitković, te Nike, sina Marka Krznarić i Glorie Netahli. 

Pjevanje uz pratnju na orguljama s. Ljubomire Lešić predvodili su članovi dječjeg zbora "Anđeli" u 9 sati i članovi župnog zbora "Sv. Cecilija" u 11 sati. Na večernjoj misi pjevanje uz vodstvo Daria Košćaka predvodi VIS "TRINITAS".

Mise kao i obred krštenja  je predvodio i propovijedao župnik T. Šporčić.

Evanđelje današnje nedjelje bilo je opis evanđeliste sv. Marka o smirivanju oluje na moru.(4,35-41) Isus je s apostolima u lađi, ali spava na zaglavku. Učenici, silno prestrašeni, vape: "Učitelju! Zar ne mariš što ginemo?"

I mi samo smo mnogo puta, kad na nas navale životne kušnje, zavapili, Gospodinu: "Zašto šutiš i ništa ne poduzimaš?"

U tim situacijama i mi osjećamo da nas obuzima silan strah i, poput učenika, u opasnosti smo da izgubimo iz vida ono najvažnije. Na lađi, iako spava, Isus je prisutan te s nama proživljava sve što se nama događa.

Danas se možemo zapitati: koji vjetrovi se obrušavaju na moj život, koji valovi ometaju moju plovidbu i dovode u opasnost moj duhovni život, moj obiteljski život, pa i moj psihički život? Ako računamo samo na svoj snagu često ćemo doživljavati strah i veliku neizvjesnost. Isus pita i na svoj način prekorava. "Što ste bojažljivi? Kako nemate vjere"? Vjera je ta koja nas spašava.

Ovo je zapravo veliki ispit vjere kod samih učenika. Svi smo mi na tom ispitu. 

Brojač posjete:
215214
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016