ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava XIII. nedjelje kroz godinu u župnoj crkvi u Otočcu i Dabru

U nedjelju, 27. lipnja 2021. po liturgijskom kalendaru slavila se XIII. nedjelja kroz godinu.

To je prva nedjelja u ovom ranom i vrućem ljetu što smo slavili mise novim rasporedom. U Otočcu je  prva misa bila je u 8,30  i druga u 10 sati. Nismo imali večernje mise. U Dabru smo ostavili i dalje "staro" vrijeme za misu  u 14,30 sati. U Dabru je sudjelovalo više vjernika koji su došli iz Brinja, Križpolja i Senja. Oni su htjeli da se spomenemo njihovih pokojnika pa su se stoga i okupili. Ono što nas raduje da su župljani u Otočcu dobro poslušali promjenu rasporeda te na vrijeme došli oni koji su i inače dolazili. Na prvoj misi u Otočcu pjevanje je predvodila s nešto okupljenih članova Dječjeg zbora Gabrijela Degoricija, a u 10 sati zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvom prof. Branke Bernardi. 

U homilijama Župnik je govorio o temi evanđelja po Marku u kojem je opis dva Isusova čuda. To je ozdravljenje žene koja je bolovala 12 godina samo s time da se je žena s vjerom dotakla Isusovih haljina. I drugo čudo je povratak Jairove kćeri. Ozdravljenje žene kao i povratak u život Jairove kćeri događa se samo stoga što su to osobe koje s vjerom vjeruju da će se se dogoditi ono što mole Isusa. Isus će reći "Vjera te tvoja spasila". Jairu će reći slično "Samo vjeruj" unatoč toga što su mu govorili "Nemoj mučiti učitelja, kćerka ti je već umrla".  

Mi kršćani vjerujemo u život. Knjiga mudrosti također u današnjem bogoslužju govori o smislu ljudskog postojanja. Bog nije stvorio smrt nego život. Stvorio je čovjeka za vječnost. Smrt donosi Božji neprijatelj, kako prvom čovjeku po neposlušnosti tako i kroz svu povijest. Bog nas oslobađa grijeha da bismo živjeli. Ona na po sakramentu krštenja preporađa na novi život. 

Na misi u 10 sati bila je i svečanost krštenja za Bruna Bukovac, drugo dijete Gorana Bukovca i Ivane r. Dubravčić. Kumovao je Vedran Bukovac. Čestitamo roditeljima i rodbini.  

Brojač posjete:
203958
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016